Tento brouk je chráněný, není jedovatý, a ani jinak nemůže člověku zásadně ublížit (prý jen samička může více bolestivě kousnout). Určitě to není brouk, který by se měl zabíjet. Vyskytuje se vzácně, tuším že v Lednické chráněné oblasti.
Dobrý den. Dneska jsem měl na zahradě na salátu nálet tohoto hmyzu. Bylo to, jako když sněží. Porozradí mě někdo o jakého tvora se jedná a jak se ho zbavit? Díky.
Odpověď na příspěvek uživatele Petr z 09.06.2018, 21:37:06
Domnívám se, že to je dřepčík. Znám ho jako běžného škůdce na zelenině. Více o něm si najděte na WIKIPEDII (tam píší, že se převážně vyskytuje na lilkovitých rostlinách). Na internetu najdete i prostředky na jeho likvidaci.
rád bych identifikoval tuto černou a v letu hrozivě vrčící potvůrku. Velikost zhruba sršně, více baculatější. Aktivně obletovala květy ibišku a to v poledním čase na plném slunci. Černé tělo a krásná křídla barvy bronzu.
Dobrý den,
Nacházím v domě tohoto broučka a nedaří se mi ho na internetu určit. Měří mezi 2 až 3 mm. Místo severní morava 420m nad mořem. Zajímalo by mne, zda se mám něčeho obávat.
Děkuji za pomoc.
na zahradě se nám přemnožil tento brouk. Večer je jich na zdi dobrá stovka. Zalézá i dovnitř. Také je máme v různých úkrytech na zahradě. Nikdy jich tolik nebylo...
Dobry den, uz tyden u nas v Neratovicich probiha silena invaze techto brouku. Slunicko je zabiji. Lezou s prehledem do 8 patra panelaku a mozna jeste vice, stahuji se z pole. Dekuji za odpoved
Dobry den, prosim co je tak hmyz rekla bych nejaky druh plosticee. Brouk nesmrdi a leze az do 8 patra a mozna i dal :( lezou z pole, slunko v techto teplých dnech je zabiji. Je to lezouci rouj ;)
můžete mi prosím zjistit co je to za brouka. Dostal se nám do domu a rychle se množí.Nikde nemůžu zjistit o jaký druh se jedná a zda je škodlivý, v každém případě je to nepříjemné. děkuji za odpověď Lada