Dobry den koupila jsem 12 denni kurata ,krmim smesi br1,po ctyrech dnech dve uhynuly.Nyni mi tri kurata pospavaji a k zivotu se moc nemajiMji dostatek ciste vody ,sucho, krmeni,teplo ,infra zarovku.Co delam spatne,podotykam ze,nemam kurata prvne,neco o nich vim i diky teto diskusi.Dekuji za radu .Maria
Odpověď na příspěvek uživatele Maria valentova z 04.05.2015, 07:52:01
No, nejlépe by bylo zeptat se chovatele, který Vám kuřata prodal. Možná by uznal a zaplatil reklamaci. Je ta BR 1 čerstvá ? Nepřikrmujete kuřata ještě vařenými vajíčky ? Mají čistou pitnou vodu ? Jsou očkovaná ? Nemají průjem ? Odborníkem je firma MACH Litomyšl.
Dobry den dekuji za zajem na sele jsem odpovidala dnes bohuzel uz je v mrazaku,Kurata maji smes cerstvou a davam jen tu cistou vodu .Ockovana jsou prujem nemaji.
omlouvam se,nejak me zlobi technika.jen dotaz,kdyby meli prujem,co na to ,cim lecit ja to u kurat nemela,teplo maji i vetrani bez pruvanu.dekuji za kazdou radu.ted budu lihnout indicke bezce sedla mi kacenka a uz se pripravuje druha to jsem jen odbocila od tematu brojleri dik maria
Dekuji za odpoved,moje poradkyne se nekde zdrzela vzdy dobre poradi,je mi sedesat ,ale clovek se uci cely zivot .Zkusim ten caj.Chovatel od ktereho mam brojlery,mi poradit nemuze,jsem jedina ktere zahynulo 6 kurat ,nikdo jiny si nestezoval,mel je v poradku.Dik za radu Maria
Odpověď na příspěvek uživatele Maria valentova z 06.05.2015, 08:58:53
Dobrý den paní Valentová. Z Vaší zprávy jsem se domnívala, že Vaše brojlerová kuřata průjem nemají. Pokud průjem mají příčiny mohou být různé: mastné, žluklé, plesnivé, zkvašené krmivo, nebo kokcidióza, salmonelóza, jiná nemoc např. Pulorová nákaza, nebo nějaká chemikálie nebo bakterie v pitné vodě . Pokud je to nemoc, lék určí pouze veterinář po rozboru trusu kuřat. Preventivně kuřatům můžete dle návodu dávat kokcidiostatikum a lék proti salmonelóze. Kromě neslazeného černého čaje (jako nápoj) můžete pomoci omezit průjem vařenou hustou rýží, přidat živočišné uhlí do zobáku; ale posledně jmenované prostředky nevyléčí nemoc.
Dobry den ,prujem nemaji,maji smes br1,neslazeny cerny caj.Uz jsou cile vesele spokojene odpocivaji pod zarovkou.Muzu jim podat vapenny grit nemam s tim zkusenosti.Jinak gtit pridavam bezne slepicim a kuricim.Tech kurat mi je lito.Dekuji Maria
Odpověď na příspěvek uživatele Maria valentova z 06.05.2015, 13:38:29
Dobrý večer paní Valentová. Mám radost, že Vaše kuřata jsou už vpořádku, a že nemají průjem. Pokud dostávají podle návodu směs BR1, tak jim už k té směsi nemusíte nic přidávat (vápenný grit k tomu nepotřebují). Ale můžete jim přivézt čistý říční křemenný písek, zrnka průměr cca = 5mm až 7mm. Sledujte věk brojlerů, abyste přechod z BR1 na BR2 provedla ve správnou dobu a postupně (dle návodu). Během přechodu na BR2 asi týden až 10 dní přidávejte BR2 k BR1 postupně: např. nejdříve 4/5 BR1 plus 1/5 BR2, později např. 1/2 BR1 plus 1/2 BR2, a nakonec třeba 1/5 BR1 plus 4/5 BR2. A dopřejte kuřatům hodně klidu, dostatek čerstvého vzduchu a měkkou podestýlku; na sluníčko mohou, ale neměl by je nikdo honit. Ať se daří !
Dobry den,dekuji za zpravu,taky sem si myslela,pridavat tu smes br2 postupne,aby nemely velkou zmenu.Uz jim otviram dvere do vybehu ,ale oni radsi odpocivaji pod infra lampou.Uz je i videt ,ze pribiraji,je radost na ne pohledet.DIK ZA RADY Maria