Dvakrat do roka, na jare a na podzim.
Dobrý den,chci se zeptat,jak často se za rok papoušek senegalský přepeřuje,diky
Dobrý den,chci se zeptat,jak často se za rok papoušek senegalský přepeřuje,diky
Dvakrat do roka, na jare a na podzim.
ja se chci zeptat jak casto se papousek nadherny preperuje diky
jab bylo jiz psano. I nadherny preperuje 2 krat do roka.
Děkuji
Dobrý den, prosím o radu, koupila jsem roční samičku žaka, která se postupně upnula na manžela, jenže ten jí odmítá. Dle mého názoru se Rozárka díky tomu začala postupně škubat. Vždy, když je manžel v její blízkosti, tak hned spěchá k němu, ale pokaždé je jí manželem dáno na jevo, že otravuje. Popravdě nevím co s tím. Trhá mi to srdce a nevím co dělat.
Máte někdo podobnou zkušenost ? Budu vděčná za každou radu.
Je to skoda. Co by za to spousta jinych mazlickaru dala, kdyby se s nima chtel zako mazlit. Manzel asi nema rad papousky co ?
Někdy se stane, že se žako upne na někoho z rodiny a toho poté preferuje. Nedalo by se manželovi nějak vysvětlit, že je samička do něj "zamilovaná"...bude asi složité vysvětlit papouškovi, že o něj někdo nestojí. Kdyby sní manžel strávil třeba hodinku denně u televize bude nejšťastnější na světě, ale to záleží jak se domluvíte.
Nebo mne napadá ještě jedna věc, pokud je to možné a není jiné cesty zkuste dát Rozárku tam, kde se nebude s manželem vídat a maximálně se jí denně věnujte. Může tvat velmi dlouhý čas, než se smíří s touhle situací někdy jsou to i měsíce a déle, ale snad by to pomohlo. Žako je papoušek hrozně moc citlivý na emoce kolem sebe, zahrňte ji láskou a péčí a když to nejde jinak odstraňte vlivy které ji stresují a je znich smutná. Nepřála bych Vám, aby jste ji nakonec musela dát pryč.
Máme dvouletého papouška - střední alexandr.
Došlo k vypadávání peří na obou stranách vrchní části křídel a pod křídly. Již 2. měsíc má pouze na těchto místech chmýří a holou kůži. Chová se úplně přirozeně.
Bylo nám telefonicky veterinářem řečeno, že se jedná o přepeřování. Bylo nám doporučeno užívat "Sandrim".
Prosím o radu, zda se nejedná o chorobu. Přidáváme do vody doporučené kapky "Vinka".
Děkujeme za radu
Dobrý den ,
s pořízením žaka musí souhlasit všichni členové rodiny.Potom nastávají takové situace a nakonec to odskáče zase papoušek.
V lepším případě se jedná jen o peří , jinak si dokaží moc ublížit.
Pokud si manžel "nedá" říci malého raději daruje zkušenému chovateli.
Buďte v klidu , můj čtyřletý se taky dlouho přepeřuje.
Stačí vitaminy a ovoce jako doplněk stravy.
Máme dvouletého středního papouška aru - jako korela a už od října se údajně přepeřuje. Jde o místa mezi lopatkami, pod křídly a nyní i na nožičkách. Moc se nám to nelíbí. Chová se úplně suprově, je živý a bez problémů. Koupili jsme přípravek do vody, a postřik od firmy Hadek. Zatím bez úspěchu.
Je to pravda co se píše v první odpovědi? Že papoušci přepeřují 2x do roka? Osobě jsem myslel že jen na podzim, nějak to neprožívám tak to nesleduju jestli mu padá trochu peří na jaře ale podzim je jasnej. Jaro se mi nezdá hlavně z důvodu jak říkají chovatelé, že začli přepeřovat a bylo po chovné sezóně. Přitom na jaře je sezóna.