Aktuálně: 3 721 inzerátů210 096 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Papoušek si pořád asi vytrhává peří

Tomaš (neregistrovaný) 10.09.2014, 19:52:14 xxx.xxx.48.57

Dobrý den chtěl bych poprosit o radu jelikož až teď jsem přišel k rozumu. Náš papoušek (Žako) už asi 1-2 roky nnemáá žádne peří kolem hrudníku,krku a zad nevím co proti tomu dělat a když se ho snažím pohladit tak se nechá jen na zobáku a nic víc ( Když ho hladím po hlavě a on se rychle otočí bojím se že mě klovne protože má opravdu sílu v zobáku) Nevím co proti tomu mám dělat a žádám vás o radu. Děkuji předem.

J.M. (neregistrovaný) 10.09.2014, 20:25:35 xxx.xxx.168.107

Říká se na internetu, že si papoušek otrhá peří když má nějaké trápení, když se nudí, když mu lidé věnují málo pozornosti. Jinak ptáci běžně nemají rádi hlazeni svrchu hlavy a na zádech, protože pudově mají obavy z napadení ptačím dravcem, který menší ptáky chytá do svých pařátů se shora.

Takže radím: Přikupte papouškovi dalšího papouška, nejlépe stejný druh a do páru. Pokud se ho chcete dotýkat, tak ho pohlaďte zepředu po volátku a po bříšku, po straně hlavičky a pod bradou. Měl by Vám při tom sedět na ruce.

Nainstalujte a připevněte papouškovi do klece hodně nových hraček např. zvonečky, houpačky, míček, ZRCÁTKO . V zrcátku se bude  vidět a bude se domnívat, že to je druhý papoušek, jeho kamarád, a nebude mu už takové smutno; bude se domnívat, že už není sám.

Tomaš (neregistrovaný) 11.09.2014, 14:14:12 xxx.xxx.48.57
Odpověď na příspěvek uživatele J.M. z 10.09.2014, 20:25:35

Děkuji mnohokrát no ale rodiče nám určitě nedovolí přikoupit dalšího papouška tudíš se mu pujdu podívat na nějaké hračky a to zrcátko určitě taky :) + Hrozně rád bych ho chtěl držet na ruce ale nevim ze začátku to šlo ale později už to nejde prostě se ho bojím. Minule mě klovnul takovou silou že mi málem utrhl celý nehet.

J.M. (neregistrovaný) 11.09.2014, 17:34:39 xxx.xxx.168.107

Tomášovi: Možná, že i můžete zlepšit složení potravy. Dávejte mu krmivo určené pro Žaky. Poraďte se na tomto webu se zkušeným chovatelem Žaků, jaké dávat krmivo, aby se mu podpořil růst peří. Možná (?) může mít papoušek i nějaké ektoparazity (?). Podívejte se mu na kůži lupou, jestli po něm něco malinkého neleze. Pokud ano, existují na to léčivé spreje.

Možná, že by bylo možné sehnat dalšího papouška levně (?), nebo dokonce zadarmo (?). Některý člověk se potřebuje i papouška zbavit bez ohledu na to, zda ho dostane zaplaceného. Ale existuje i možnost k papouškovi přidat levného jiného ptáčka; ale musel by být zdravý a oba ptáci by na sebe museli být hodní. A to je RIZIKO !!! Tak zkuste to ZRCÁTKO. Držím palce, aby se Vašemu papouškovi dařilo dobře, aby byl veselý, a aby mu znovu narostlo peří. Buďte trpělivý, vydržte a vytrvale shánějte nové informace, jak papouškovi pomoci.

Tomáš (neregistrovaný) 13.09.2014, 01:01:41 xxx.xxx.48.57
Odpověď na příspěvek uživatele J.M. z 11.09.2014, 17:34:39

Pane neskutečně jste mi pomohl děkuji. Určitě se poradím poptám se nějakých odborníku nebo si projedu na internetu odkazy přímo pro žaky. Ještě jednou děkuji.

J.M. (neregistrovaný) 13.09.2014, 21:07:11 xxx.xxx.168.107

Tomáši, děkuji Vám za odpověď. Těší mne, že Vám mohu poradit. Jsem paní, a už dost stará  🙂 paní. Svoje dětská léta jsem prožívala v létech 1949 až 1957, a "-náctiletá" léta v létech 1957 až 1961. Jako školačka jsem chovala liliputky a mládě kavky. A právě nejvíce ta kavka mne naučila, že takové ptačí stvoření potřebuje mít společnost, že má citlivou "dušičku", že umí mít rádo a umí být nezištně vděčné svému lidskému kamarádovi za přátelství.

Vysoce hodnotím Vaši snahu pomoci papouškovi, který vlastně asi není moc krásný, protože má málo peří. Svědčí to o Vašem soucitu s ním. A tento soucit nemají často krásní a úspěšní lidé ani s lidmi méně krásnými a méně úspěšnými; a ti krásní lidé negativně selektují všechno, co se nemůže bránit. A to je špatné.  

A ještě něco: Až získáte více zkušeností poznáte, že rady a pomoc k Vám samy nepřijdou, ale že je musíte vyhledat, přestože jsou často velmi blízko.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.