- Příspěvek #113685
- Nahlásit
Není vubec problém mít vic páru korel pohromadě v odpovídajících rozměrech, klidně i tři páry a klidně i s andulkama.
Dobrý den, chci se zeptat na chov korel ve voliéře. Chci sestavit dva páry, mám celkem pět korel...rok staré...tři samce ...jedna samice jistá...a poslední stále nejistá..pořád problém s určením pohlaví....čekání na přepéření ..atd
jeden pár mi nasedl, samice postupně snesla šest vajec...do budky,ale neustále lezli i ostatní dva samci a vajíčka postupně mizela, nyní pár sedí a sním i nepárový samec, tedy střídáse s nimi ...přes den samci a na noc samice.Možná je tam ještě vejce.Nebo sedí i když už tam žádné vejce není?
Nemám vůbec žádné zkušenosti s chovem korel, je lepší nechat ve voliéře jen jeden pár? Jsou tam ještě andulky a pár pap. nádherných, ještě nenasedli(samec nevybarvený)
Děkuji za informace i rady :)
Není vubec problém mít vic páru korel pohromadě v odpovídajících rozměrech, klidně i tři páry a klidně i s andulkama.
Nikdy nemejte dva pary korel. Vzdy jeden nebo tri a vice paru. I hejnovy chov korel nekdy neni dobry. Ja mel 5 paru a delalo to neplechu. U nekoho to jde, ale hodne zalezi na povaze samcu. Za me je lepsi mit jeden par korel ve voliere a je klid.
no trochu nesouhlasim s anonymem, neni problem vic paru ale vzdy to zalezi na velikosti klece, v 1x1m je lepsi mit 1 par, ale ve vetsi kleci klidne 3 a hnizdi spolehlive.
Dobrý den chci se zeptat na korelu chocholatou mám páreček několikrát mě snesli snůšku do budky a chvilku na tom sedí a pak na tom nesedí co mám s tím dělat?
A jak dlouho sedí? Možná přestanou protože zjistí ze jsou vejce neoplozená. Kolik mívají vajec? Také se může jednat o dvě samičky. Po zasednuti prestante krmit pestrou stravou bez kliceneho zrní.
Bob: Dobrý den, mám pár korel, který už potřetí vysedel mladé, vždy mají 5-6 vajec a že všech se vylihnou mladí. Ale asi po týdnu všechny mladé postupně uhynou. Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím, nebo kde může být problém. Děkuji
Problém muže být v tom,že máte třeba příbuzné ptáky. Nebo je to třeba syndrom pátého dne. Zkuste si zadat zde na diskuzi ,,syndrom páteho dne"
Nekrmíte je namočeným pečivem? Dáváte jim vaječnou míchanici? Co ještě krmíte?
mam nove dve korely a putila sem je do pokoje ale vzdycky se rozleti a bouchnou se do zdi co mam delat