Odpověď na příspěvek uživatele Karel z 17.07.2014, 14:20:41
Zdravím Pavlovky je staré ruské plemeno.Asi před třemi roky o tomto plemenu byl článek v chovateli.Mohl bych to ofotit a poslat. Mám kmen šest slepiček a nepříbuzného kohoutka.
Pavlovky chovám druhý rok a žasnem nad ich schopnosťou znášky v zimných měsících, Mám 6 slepíc a nepřípbuzného kohouta??? Mám pocit ,že sa jedná o velice skomné , otužilé a nedůvěrčivé plemeno. Z internetu mám informácie ,že v Europe na výsokej úrovni v kvalitě vedú Holanďania a Nemci. Myslím si ,že sa zaoberajú líniovou plemenitbou ,takže její drůbež je moc líbivá. nevím však ,zda je i tolik hospodársky užitečná. Inák pro informacie chodím na rusky server farmovo choziajstvo/ neumím to správně napísať,prosím o pardon/
Odpověď na příspěvek uživatele Karel z 17.07.2014, 14:20:41
reagujkí na zájem neregistrovaného zájemce.pavlovky jsou plemeno patřící do okrasno nosivých plemen .zajímavé jsou zvláštním zbarvením ,ozdobou hlavy,odolnosti na nemoce a svůjrázným způsobem chování se. Nejsou agresivní plemeno,radějí se ostatním slepicím vyhýbají.jsou krotké a dají se hladit,jsou dobré a starostlivé kvočny.v ČR je tohle plemeno oznané od r.2014.