tak to opravdu nevím. Jestli ji máte z chovky no tak jim zkuste napsat, určitě vám poradí. A nebo zkustě napsat nějakému veterináři nebo odborníkovi přes internet. Nemyslím že by jste nikoho na internetu nenašla....
Zdravím Vás, mám fenečku (8 let) týden po kastraci, kvůli zánětu dělohy. Fenečce se daří dobře i přes ten vážný průběh zánětu, ale co se u ní objevilo (možná se jen zbytečně stresuji) po krmení se nadměrně olizuje a otevírá hubu na prázdno, až z toho zívne. Znepokojuje mě, že to dělá po každém jídle a někdy i v průběhu dne, jakoby měla problémy s krkem nebo polikáním. Trvá to vždy několik minut.
Další změna v chování je ta (asi taky zase plaším zbytečně), že nadměrně chodí na záchod. Dřív kakala tak nanejvýš 2x za den, teď pokaždý když s ní jdu 4x denně. Je možné, že je to změnou metabolizmu po kastraci? Žere a pije s velkou chutí.
Vím, že bych s možnými problémy měla jít k veterináři, ale jsem v zahraničí a vet. je daleko a zbytečně jí tahat v autě se mi nechce, když to může být jen něco zanedbatelného.
Pochopte, že mám o ní velký strach, jelikož málem nepřežila - místní veterináři sice kastraci provedli správně, ale je těžká domluva ve španělštině. Obzvlášt, když jim nemohu ani zavola nebo poslat email.
Děkuji