Aktuálně: 3 698 inzerátů210 099 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

kakariki krotenie

Aloevoid
Aloevoid 22.05.2014, 09:56:07 xxx.xxx.4.105
Zdravím chovatelia kakariki.. Kupil som si kakariki č.č. na burze a mám ho uz skoro 2 mesiace. Má už 1 rok . Snazim sa ho zkrotit a uz mi aj papá z ruky. Už sa až tak mojej ruky neboji ako pretym ale stale ma este trocha strach. Vzdy ho prilakam na slnecnicu.. No len neviem co spravit aby mi konecne sadol na ruku.. Aale dobrym znakom je asi to Ze mi tak labucko ďobe zobakom do ruky.. Aj ked ho vypustim uz mi zpapa zruky aj mimo klietky.. Poradte mi prosim co mam robit aby sa uz nebal dotykov a aby mi uz vyliezol na ruku..
J.M. (neregistrovaný) 23.05.2014, 14:53:18 xxx.xxx.168.107

Buďte s papouškem co nejdelší dobu každý den. Dokonce si na pobyt s ním můžete vzít i dovolenou. Zařiďte si pravidelný denní režim s papouškem. Do ničeho papouška nenuťte. Krmte a uklízejte klec papouškovi pouze SÁM (ať to nedělá nikdo jiný z vaší rodiny.) Každý den mu připravte nějakou maličkou zábavu, něco zajímavého a nového (docela prosté věci: novou hračku, nové bidélko, nové krmivo a dobrůtku, novou budku aj. Můžete mu zazpívat novou písničku. Můžete mu zahrát na foukací harmoniku, pustit mu večerníčka v televizi a pod.) Stále na papouška mluvte klidným tichým hlasem. Sám se k němu příliš blízko nepřibližujte. Vzdálenost ať k Vám zkracuje pouze papoušek, nechte to na něm. Až se stanete pro papouška opravdovým PŘÍTELEM, nebude pro něho problém sedat si na Vaši ruku nebo na Vaše rameno a být s Vámi celý den v blízkém kontaktu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.