Ještě jsem se chtěla zeptat Kilian. Evi, co ty používáš na Keliška proti klíšťatům? On je malý a když proběhne ve vysoké trávě někde na louce, nemá klíště? Vždyť to musí být úplný lapač klíšťat.
Klíšťata
Sarah01 se ptala na zkušenost s Arpalitem sprejem na psy. Sdělila jsem jí svou zkušenost, zmínila jsem také skutečnost, že nemám cachtací psiska.
Možnost tablet je fajn, ale na to se Sarah neptala, určitě má v tomhle směru dávno načteno a má svůj důvod, proč se ptala jen na sprej?
to je mi jasný - i jsem si všimla, že zmiňuješ cachtání. Ale já to chtěla zdůraznitt, že prostě jednoduché s tou chemií to není nikdy - škodí každá, byť rozdílným způsobem. A je třeba na to koukat z více stran. Málokdo ví, že to škodí přírodě, neb příbalové letáky nečte, případně čte jen rizika pro psy.
To nebylo přímo na tebe či Sarah01 , to byl jen obecný příspěvek k boji s klíšťaty, když už jsme v té diskuzi 🙂
můj vet děl, že než bravecto, tak radši simpariku, což je totéž, jen méně koncentrované a tudíž menší záhul pro organismus psa
advantix mé zvíře má, aplikováno tak týden-10 dní, a sem tam klíště najdu. A to "semtam" je nutno přičíst také osrstění psa, ve kterém něco najít je zázrak
Bacha, kdo máte kočky - permethrin je pro ně toxický; smrtelný.
Kromě tablet je i spot on, ale mně nefungoval u Kocourka, který toho dostal až dost, tak nevím.
Podobné přípravky: https://cs.wikipedia.org/wiki/Isoxazolin