Dobrý den,
velmi děkuji za obsažnou odpověď. Chtěl jsme se ještě zeptat - je možno z jednoho chovu párovat mládě samce se samicí. Nebo je to stejné jako u lidí s rizikem genetockých vad?
Díky Tom
Dobrý den,
jsem začátečník v chovu papoušků. Můžete mi prosím vysvětlit co to znamená, když se při prodeji inzeruje např. 1,1 DNA, 0,1 DNA, 2,0 DNA...
Děkuji,
Tom
První číslo je samec ,druhé samice Takže 1,0 je jeden samec a žádná samice. 1,1 je samec,samice. 6,2 je šest samců a dvě samice A tak pořád dokola. Ještě se udává třetí číslo a to jsou mladí bez určení pohlaví. Např. 2,1,5 Dva samci,jedna samice a pět mladých bez určení pohlaví. DNA je metoda vyšetření pohlaví z krve,takže by pohlaví mělo být jisté....Ale už i tyto dokumenty z laboratoří podvodníci falšují...... Takže nejdřív se ptejte co je to za pohlaví,než řeknete co potřebujete..... Snad jsem to napsal dobře a srozumitelně... Jinak v historii se to už probíralo,tak i hledejte.... Biker70
Dobrý den,
velmi děkuji za obsažnou odpověď. Chtěl jsme se ještě zeptat - je možno z jednoho chovu párovat mládě samce se samicí. Nebo je to stejné jako u lidí s rizikem genetockých vad?
Díky Tom
Co vím,tak se to někdy dělá kvůli dosažení nějaké mutace..... Já osobně jsem proti tomu,stejně jako u lidí..viz. šlechtické rody 😉