Ahoj děkuji za odpově´d na můj dotaz, chtěla jsem jen dodat, co se týče toho zvracení. Zkontrolovala jsem trus a je normální ,co do konzistence tak ,do barvy a i jiskra v očích mu nechybí, nevypadá nijak sklesle a je pořád při chuti. Tak by mě i přes to zajímalo, proč vyzvrací tu potravu a následně ji znovu jí. Děkuji za odpovědi.
Mě to dělá občas andulka ale nemocná není prostě jí to asi jen nesedne tak to vyhodí a za chvíli se láduje znova... Nevidim v tom nic moc divnýho... Strach nijak velkej bych z toho určo neměl... ;)
nemám s tímto jevem žádné zkušenosti,ale co grit nebo písek pro dobré trávení nebo žluklá slunečnice ?mám dojem ,že jde o podstatné téma,které se jednou bude někomu z nás hodit.jsem zvědav na další názor či zkušenost.
Děkuji všem za odpovědi. Jsem mu ted začala dávat ten písek a zvracení stále trvá. S Ondřejem také souhlasím, že chce něco nebo někoho nakrmit. Má v kleci pouze umělohmotnou hračku už od samého začátku a je na ni strašně fixovaný. Tak si myslím, že tu hračku bere jako své mládě a chce ho nakrmit. Myslíte, že se to přestane nebo to bude chtít odbornou pomoc?
Znám andulku která měla stejnou neřest.Byl to sameček a vždy vyvrhnul potravu a vypadalo to že krmí hračku.Začal s tím v pohl. dospělosti a vypadal že se tím dobře baví.Pokud vím dělá to stále,je totiž v kleci sám a zdřejmě mu chybí společnost.
Ano, u andulek chovaných jako mazlíčci, kterým se asi lidé méně věnují celkem často vyvrhují potravu na umělou hračku, zrcátko a pod... Setkal sem se s tím už min. 3x u různých ptáků...