Dobrý den všem. Vím, že už tu takové dotazy padaly,ale ráda bych se ujistila, že je možné chovat mníška třeba i v bytě....jen jako společníka. Nerada bych se i s mníškem musela stěhovat:-) Samosebou bych si pořídila ručně dokrmeného od prověřeného chovatele. Uvítala bych i typy na prověřené chovatele těchto ptáků na Vysočině. Jsem začátečník. Moc Vám děkuji za odpověď.
Moc děkuji za odpověď, velice si toho cením. Bydlím v bytě v panelovém domě. Vím, že nebude jak rybičky:-) Spíš doufám, že nebude hlasitě řvát od rána do večera a od večera do rána:-) Sousedi jsou velice tolerantní a občas nějaký ten hluk snesou....úplatek v podobě nějaké pečené dobroty si je vždy získá:-D Zajímají mě prévě zkušenosti s ručně dokrmenými mníšky v bytě.Jinak literatury už mám přečtené poměrně dost.
Je to samozřejmě také o jedinci, každý je jiný. Já bych neřekl, že nejsou moc hluční ani ve volieře BEZDŮVODNĚ ale když začnou, tak není slyšet ani vlastní slovo, jsou to hlídači. Například patagonci ty krákají celý den :-)
Pokud máte trochu tolerantní sousedy, tak bych se toho nebál, není to tak hrozné. Jak jsem říkal na začátku, každý je jiný a já mám takové zkušenosti