- Příspěvek #111380
- Nahlásit
Dobrý veče.
Chtěl bych se zeptat kolik dáte na litr vody česneku? Pro paoušky tipu agáči, pyrury, korely, alexadr vousatý atd.
Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný zbytek dne.
Dobrý veče.
Chtěl bych se zeptat kolik dáte na litr vody česneku? Pro paoušky tipu agáči, pyrury, korely, alexadr vousatý atd.
Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný zbytek dne.
R. Lowová ve své nejnovější publikaci "Výživa papoušků" (vyšla koncem loňského roku v nakladatelství DONA) uvádí česnek(spolu s cibulí, porem a pažitkou) jako nebezpečnou složku potravy papoušků, který může způsobovat anémii.
Česnek sice zabíjí parazity - ale dávka , která je k tomu potřebná by zabila i samotného papouška.
V jednej publikaci to odporucaju, v druhej oznacuju za nebezpecne. My ked sme kupovali papagaja, tak predavajuci nam vyslovene povedal - okrem avokada, co rastie a najdete v chladnicke, to mu mozte dat. Cesnak, cibulu, cokolvek. Taktiez som ostala z Bartlovej knizky prekvapena, kolko veci je pre ne toxickych. Tak napriklad kolki ludia vyrabaju hracky pre papagaje z ceresne. A knizka uvadza, ze kora z ceresne a kostky z jej plodov su toxicke. Taktiez tam boli pospominane aj ine stromy, ktore u nas bezne rastu.
Já bych pro odčervení raději volila Panacur 2,5%. Mám s ním dobré zkušenosti. Česnek já nepoužívám, protože vemte si jak zničí ruce jenom když ho loupete. Co to teprve musí udělat s papouščím trávícím ústrojím. Myslím, že vyloženě jedovatý pro ně není, ale raději to neriskuji.
Pro val: Nevím jak je to s toxicitou třešní, ale já ji běžně používám a papouškům nevadí, tedy nikdy jsme neměli problémy. Ale myslím, že stejně jako u lidí co nevadí jednomu, to může druhému působit problém. Záleží asi na každém jedinci.
Já používám a bez problemu už 5 let KLOBLANIM exot od firmy Benefeed.👍