Prosím,poraďte nám.Máme roční andulku.Ráda do všeho klove a vše v kleci shazuje.Nyní jsme si všimli,že má zvětšené celé ozubí.O dost.Normálně žere,nic jiného na ní nepozorujeme.
Děkuji za radu
Tahleta je bohužel nemocná, takže je vedle v kleci, ale mám ji moc rád, páč sem si jí odchoval (ostatní mláďata ji vyštípali z hnízda). Domnívám se, že může jít o mutaci citronové lutino, ale nejsem fanoušek.
Když vidím tolik krásných andulek od tolika chovatelů v jedné kleci různých rozměrů spolu nedá mi to zde nenapsat, co se stalo mě. třeba mi někdo řekne pproč?
Stalo to, že jsem měla jen dva páry v kleci 100x120X80, měly dvoje krmítka vody i žrádla, dvě budky a když měli mladé tak jeden pár zabil ten druhý, mláďata mrtvých rodičů jsem dala do budky těch druhých a doufala jsem. Naštěstí je vychovali všechny. Nechápala jsem proč se to stalo, když vidím na fotkách chovatelů mnoho různých ptáků spolu, ale už bych nedala po této zkušenosti dva páry stejných ani různých papoušků dohromady.
Nemám tu odvahu to zažít znovu...
Aneto, dle mého nározu - malý prostor. Mám 4 páry andulek ve voliéře 5 x 1 na dva výšky, a i tak dochází k šarvátkám, teď mi jeden pár vyházel vajíčka druhému, a to jsou odmala spolu.
ahoj, problém byl hlavně v počtu dva páry. Pokud jich dáte tři a víc, případná agresivita se rozptýlí a zmírní. Ale i tak se najdou samice, které vybíjí mladé nebo rodiče i v hejnu, takové se prostě nehodí do skupinového chovu. Naštěstí je většinou takové počínání dobře patrné už při obsazování budek, takže se dá včas taková samička vyřadit.