- Příspěvek #111222
- Nahlásit
Dobrý den,
ono záleží na Vás. Můžete si Amálku "naklikat" na dotek nebo na "skousnutí", ale jakmile se rozhodnete, tak to tak ponechte a zbytečně ji nemást. Riki je naklikaný na to, že vezme hůlku do zobáku - ze začátku ji chtěl také cimlat, ale časem toto chování odeznělo samo. Teď jen přijde a vezme ji do zobáku a okamžitě ji pouští, protože bude odměna. "Chyť hůlku" už nám jde, teď s její pomocí máme rozpracováno kývnutí (pohyb nahoru už je ok, ale dolu cvičíme krátce, pak jen cviky spojíme). Také cvičíme nástup na "taxi bidlo" - tady prodlužujeme dobu od nástupu a kliknutí. Ze začátku jsem měla klikr na zemi a klikala nohou, tak zvuk byl tlumený, teď už zvládám držet hůlku a klikr v jedné ruce - Riki si už zvykl na zvuk. Na odměny používáme malinké neloupané slunečnice a jako jackpot pekan nebo sušenou višeň.
Mám výhodu, kamarádka dělá záchranářskou kynologii a má naklikanou fenku, tak ji mám na telefonu v případě dotazů.
Líbí se Amálce cvičení? Rikimu stačí ukázat hůlku, klikr a pytlík a říci Zacvičíme? začne hned lítat po celé kuchyni. Cvičení ukončujeme slovy "stačí, už není".
Jak dlouho už klikáte ?
Katka