Dobrý den, máme tři mláďata andulek. Stáří asi měsíc. Mají vybočené nožičky, nemají je pod sebou, ale jakoby vybočené. A tím pádem nemohou chodit. Nevíte, zda se jedná o nějakou nemoc nebo o co jde? Dá se s tím něco dělat? V příloze posílám foto, kde jsou sice mladší, ale je krásně vidět jak mají ty nožičky vybočené. Moc děkuji za odpovědi. Kdyžtak mi je pošlete na mail skola1978@seznam.cz
Já mám dobrou zkušenost s podobným problémem u kuřete. Po vylíhnutí mělo dovnitř zkroucené prsty na obou nožkách, jakoby uzavřené, a proto také nemohlo chodit. Vystřihla jsem z papírové krabice 2 čtverečky. Prsty každé nožky jsem kuřeti narovnala do správné polohy a každou nožku s rozevřenými prsty jsem tím čtverečkem pevného papíru podlepila. Už si přesně nepamatují, čím jsem lepila, ale asi obyčejnou růžovou leukoplastí, která se používá v medicíně na přelepení konce obvazu. Asi po týdnu jsem kuřeti čtverečky z pevného papíru odlepila, a kuře je už nepotřebovalo, stálo normálně na nožkách se správně rozloženými prsty.
Takže se domnívám, že i mláďatům andulek by bylo možné do správné polohy nožky připoutat na nějaký čas k nějakým papírovám "dlahám". Ale raději to udělejte podle paní Ivy.
Odpověď na příspěvek uživatele J.M. z 14.01.2014, 20:17:28
Je možné, že to tak jde, ale někde jsem četla, že je lepší je dá do kousku molitanu. Kousek molitanu, do toho dvě dirky a tima nožky prostrčit, Dirky přiměřeně od sebe, aby sice trochu chodit mohly, ale aby nožky byly u sebe.