Aktuálně: 3 873 inzerátů207 487 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Ornitofobie

J.M. (neregistrovaný) 15.01.2014, 21:55:25 xxx.xxx.168.107

Ne, já už jsme stará, žádného papouška ani jiného ptáčka teď už nemám. Ale jako malá holka jsem měla kotě, kavku, kukačku, liliputky, kachnu, divokou křepelku a několik malých vrabců. Pak jsem chovala králíky. Později jsem mému synovi pořídila 2 kanárky, dvě kuřata, křečky, vodní želvu a pět nosných japonských křepelek. Jednoho žaka jsem chodila navštěvovat do jedné finanční firmy a druhého do půjčovny DVD. Kromě toho se často na PC bavím videi o papoušcích. 

lav
lav 15.01.2014, 22:31:31 xxx.xxx.179.225
J.M.:

Ne, já už jsme stará, žádného papouška ani jiného ptáčka teď už nemám. Ale jako malá holka jsem měla kotě, kavku, kukačku, liliputky, kachnu, divokou křepelku a několik malých vrabců. Pak jsem chovala králíky. Později jsem mému synovi pořídila 2 kanárky, dvě kuřata, křečky, vodní želvu a pět nosných japonských křepelek. Jednoho žaka jsem chodila navštěvovat do jedné finanční firmy a druhého do půjčovny DVD. Kromě toho se často na PC bavím videi o papoušcích. 

Jujuuuuj a to ja som si myslela, ze sme doma mali uz celu farmu, ale vidim, ze som len slaby odvar :D

J.M. (neregistrovaný) 16.01.2014, 06:57:05 xxx.xxx.168.107
Odpověď na příspěvek uživatele val z 15.01.2014, 21:14:02

Žaky jsem chodila dlouhou dobu navštěvovat a obdivovat ke známým.

Měla jsem mládě kavky, kukačky, několik mláďat vrabců, chovala jsem liliputky i s kuřaty, dále velké leghornky a Tetry, křečky, koťata, kachnu, nosné japonské křepelky a králíky.

Vím, že všichni ti tvorečkové byli na mně závislí; není třeba s nimi " bojovat o nadvládu" (-:) .

Podrobnosti ( jako např. kdy přidat papouška do páru nebo velikost klece pro pár papoušků aj.) hledejte v literatuře nebo se na to zeptejte chovatele, od kterého jste papouška koupila.

lav
lav 16.01.2014, 07:55:32 xxx.xxx.160.194
Odpověď na příspěvek uživatele J.M. z 16.01.2014, 06:57:05

OK, vdaka :)

J.M. (neregistrovaný) 16.01.2014, 22:10:35 xxx.xxx.168.107

Pro Renatu, Valalolo a pro val:

Milé dámy, dnes jsem se dívala na několik videí o papoušcích Žako. A představte si, že jsem si všimla, že ti papoušci, když jich je více pohromadě, tak se občas "koušou" navzájem a že také "koušou" své páníčky, a ti páníčci si z toho nic nedělají a papoušky za to netrestají, nikdy na videu netekla krev.. Takže se DOMNÍVÁM, že to "kousání" je dokonce u Žaků jakýmsi "společenským pravidlem, normou chování ". Takže možná trestáte svého papouška za to, že Vás tím zobákem VÍTÁ  ( ! ? )

Oni totiž současní moderní  chovatelé odchovávají Žaky uměle a krmí je do zobáku sondou nasazenou na injekční stříkačce. A z toho možná pochází u mladých Žaků ten zvyk chytit zobákem chovatele za prst, je to jakýsi návyk z minulosti při chytání té sondy.

Takže Vám tento svůj  "objev " honem jdu sdělit. A odrostlejší papoušek chvíli páníčka drží za prst zobákem a pak ho pustí. Je to možná také jeho způsob "loudění potravy" . Něco podobného, jako když tele cucá prst ruky každého člověka, který mu to dovolí (-:).

lav
lav 16.01.2014, 22:59:37 xxx.xxx.179.225
Odpověď na příspěvek uživatele J.M. z 16.01.2014, 22:10:35

J.M., dakujem velmi pekne za postreh, ten nas, ked kuse od vitania alebo od radosti, je to uplne ine kusnutie, ako utok. Pripadne ked nechce a udrie zobakom, to mi nevadi, to je pre mna prijatelne. Aj dnes ma kusol pri podavani piskoty, doslova mi zahryzol priatelsky do prsta a potom sa vratil k piskote. To je dokonca aj mile :D Niekedy ozuzlava prsty. Su majitelia, ktori kontakt so zobakom vobec nedopustia. My ano, ale iba ten, o ktorom pisete vy. Ale musim uznat, ze tieto 2 dni vobec na mna neutocil. Vcera sa mi dal poskrabkat, dnes nie ale nenutila som ho. Klikom som ho zacala ucit sklananie hlavicky na priblizenie prsta, tak uvidim, ci to casom zaberie. Zato dnes pokusal priatela, ked ho chcel pohladkat. Ale sam si za to mohol, lebo ho niekolkokrat viditelne varoval a nedal si povedat. Aj ja som si za to mohla sama, kedze som tie signaly nevidela. Ale lepsie sa to vidi na druhom, ako na sebe. Nuz, clovek sa uci cely zivot :) Smiem vediet, co za dokument ste to pozerali? Mate nan odkaz? Rada by som si ho pozrela tiez, ak je to niekde zverejnene.  Vdaka!

Renata (neregistrovaný) 16.01.2014, 23:51:00 xxx.xxx.227.50

Dekuju vsem za odpovedi. Vidim, ze u vas se to zlepsuje. No muj nespolupracuje, a ja se ho desne bojim. Pritel je doma jenom o vikendech, jsem na nej sama. Ja jsem v stadiu, ze ho krmim v rukavicich, co kdyby. Soused se ho neboji a tak se nabidl, ze si ho na mesic vezme k sobe domu a muzu ho navstevovat. Jestli se to nezlepsi, da mi penize a necha

ji si ho.

J.M. (neregistrovaný) 17.01.2014, 06:41:05 xxx.xxx.168.107

Pro paní Renatu: Ano, ty rukavice jsou výborný nápad; i to případné přenechání papouška sousedovi.

Pro paní val: Pokusím se Vám nalézt odkazy na ta videa. Ale to opakované znovunalezení je  moje "slabá stránka" (-:), často po druhé už k dokumentu nenajdu cestu. Ale pokusím se.

J.M. (neregistrovaný) 17.01.2014, 06:41:05 xxx.xxx.168.107

Pro paní Renatu: Ano, ty rukavice jsou výborný nápad; i to případné přenechání papouška sousedovi.

Pro paní val: Pokusím se Vám nalézt odkazy na ta videa. Ale to opakované znovunalezení je  moje "slabá stránka" (-:), často po druhé už k dokumentu nenajdu cestu. Ale pokusím se.

J.M. (neregistrovaný) 17.01.2014, 07:32:17 xxx.xxx.168.107

Hledejte videa a texty buď kliknutím na obrázek žaka (viz sloupec stránky vpravo), nebo hledání podle hesla "papoušek šedý", nebo latinský název "Psittacus erithacus".

lav
lav 04.02.2014, 21:17:23 xxx.xxx.179.225

Koho b y zaujimalo, len napisem taky mensi pokrok. 

Zako je u nas uz cosi vyse mesiaca. Stale sa dozaduje, ale je to uz kusok lepsie. Uz to nerobi zakazdym, ked odideme z miestnosti, a ked, tak casto pocujeme, ako tlmi hlasivky. Kakadu tiez uz takmer nerobi. Viem ze tu mnohi zavrhuju deky a zakryvanie, ale u nas vsetky techniky zlyhali, my sme to proste vzdali a ono je to jedine, co ucinkuje. Zakryvame ho tak na 2-3 minuty, kym sa ukludni. Vzdy ked zacne silno skriekat tym dozadovacnym tonom. Zo zaciatku mal deku tak 10x za den a viac, po cca 2 tyzdnoch pouzivania ju ma tak 1-2x za den. Reaguje na nu celkom dobre, bud sa ukludni alebo urazi (ani piskotu si vtedy nevezme 😄) raz sme ju pouzili, ked sme vstavali o stvrtej rano, aby sme ho nerusili, tak sedel kludny na bydle a ani sa prilis neprebral. Raz (zrovna dnes), ked sa pocas kliktreningu dozadoval priatela, ked odisiel do kuchyne, sa mi miesto deky podarilo mu odputat pozornost a prilakat za arasidom na spodne bydlo, co ma nove na dvierkach. To bol uspech! 👍

Co sa tyka hryzenia, zahana sa na mna uz minimalne. Cosi viac mi doveruje. Vobec mu nepcham ruky do klietky a ked, tak cele (nie len prsty), reaguje na to lepsie ako ked mu zvonka pcham prsty. Dnes mi dokonca 3x sklonil hlavicku, raz sa nechal hladit aj vzadu na krku, skoro som odpadla 😄

V podstate: Zistila som, ze mna hryzie, aby som mu dala pokoj. Tak som mu parkrat vopchala do klietky vlasy (mam ich dlhe takze ziaden problem). Hryzol, kusal a ked zistil, ze mu to nepomoze, tak cuvol. Teraz ked mu dam vlasy, tak uz ani neskusa. Parkrat sa zahnal, ked som bola za klietkou, nikdy som sa nedala, ked som stihla tak akurat schytal po zobaku. No a snazim sa lepsie citat jeho rec tela, ked je nervny, nesnazim sa, snazim sa ked je pokojny alebo pocas hry. No a tiez ked sa dozaduje a je vycapeny na klietke, pridem mu poskrabat brucho, vtedy sa nema ako branit tak mi odpapuluje a zide na bydlo a trocha sa upokoji. Takze sa to da aj zneuzit na vychovu (dufam ze nerobim chybu, ale nijak mu neublizujem takze hadam to bude OK). Ale vazne vidim pokroky, zacina sa z teroristu stavat nase zlaticko 😈😇

Pripajam dnesnu fotku 😛

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.