Aby slepice nenesly celé 3 měsíce není zcela normální, přestože je teď zimní čas. Po přepelichání začínají obvykle opět nést. Nevím, proč někdy dáváte dohromady liliputky s různými velkými plemeny slepic a někdy asi máte různá plemena samostatně. Tak to nedělejte, pokuste se jim nezpůsobovat stres různým nepravidelným přeskupováním. Pokud jich máte hodně, udělejte ze slepic několik skupin podle plemen a ty skupiny pak už neměňte. Pečlivě zkontroluje a opravte všechny díry v plotech a v kurnících, aby se tam nemohli dostat škůdci (např. kuna, tchoř, liška, lasička, toulavý pes, potkani). Nakupte pro slepice "Kompletní krmnou směs pro nosnice v drobnochovu" (ve Zverimexu nebo v ZZN) a tu zkrmujte dle návodu. KS nesmí být s prošlou záruční dobou. Slepice musí mít dostatek pitné vody ad libitum. Hnízda musí být dostatečně vystlaná slámou a musí jich být dost (1 hnízdo na 3 slepice). Vajíčka může krást i člověk. Není v okolí nějaká chatová nebo trampská osada ? Máte slepice v ohradách zamčené ? Jak máte vysoké ploty ohrad a máte je zabezpečené proti přelezení člověkem ?
Dobrý den, slepice mi cca 3 měsíce nenesou, dá se s tí něco dělat aby se roznesly ? Plemena to jsou Vlaška,Hedvábničky,holokrčky a liliputky. Mám je v různých ohradach a vždy když je dám všechny k sobě tak nenajdu žádne vajíčko. je možné že je nějaká žere? .. Nebo je v tom něco jiného, vápníku,čerstvé trávy,vody a krmení mají dost. Poradil by mi někdo prosím ? děkuji moc ! :)