Aktuálně: 2 635 inzerátů231 491 diskuzních příspěvků18 578 uživatelů

Rady a nápady k webu ChovZvířat.cz

Sarah01
Sarah01 28.03.2025, 11:43:27 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Spíš zapomněli napsat přezdívku…

Tři lidi v jednom těle, jeden se registroval, druhý se podepisuje neregistrovaný, třetí je anonymní neregistrovaný. Asi. S někým takovým je dost těžké diskutovat.

Anonymní (neregistrovaný) 28.03.2025, 16:00:16 xxx:xxx.477f:a744
Anonymní:

Palce nahoru jsou tu běžně zneužívány.
Lidé jako Kometa je běžně používají proti ostatním.
Takže zrovna “zneužití” těch dolů?
Bylo by to stejné, jako to dávno je. 

Horší je, že tu admin dovolí zveřejňovat
cizí jména, a adresy bez vědomí dotčených.
Zveřejnění cizího e-mailu je absolutní přešlap.

Souhlasím, e-mail by měl být spíše soukromý. Nebo viditelný jenom pro registrované… jinak možnost anonymity taky není úplně ideální pro kvalitu diskusí. Když to ale jde, tak proč to nevyužít. 

Sarah01
Sarah01 28.03.2025, 16:03:38 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Souhlasím, e-mail by měl být spíše soukromý. Nebo viditelný jenom pro registrované… jinak možnost anonymity taky není úplně ideální pro kvalitu diskusí. Když to ale jde, tak proč to nevyužít. 

Anonymní můžete být, i když si nahoru k příspěvku napíšete Pepa nebo Žofka nebo třeba jen písmenko. Pokud je tady x anonymů, potom těžko odlišit, který anonym co psal, a pokud se na něco ještě ptá, tak kterému anonymovi vlastně máme odpovídat. E-mail si pochopitelně nikam napsat nemůžete, když se tady neregistrujete. Nemáte tady žádný profil, nikam to uvést nelze, pokud to nenapíšete sám do příspěvku, logicky.

trojAAAcko
trojAAAcko 28.03.2025, 16:19:59 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.03.2025, 16:00:16

Ten anonym naznačil jednu nedávnou situaci, ale trošku mu asi uniknula pointa proč došlo ke zveřejnění toho emailu.

Jinak co se tak dá dělat se zveřejněným emailem? Představte si, že bych tady napsal email třeba mého otce a chtěl byste ten email zneužít. Co byste s tím chtěl udělat? Zkoušet přihlásit se do bankovnictví? Na sociální účet? Zkusit to můžete, ale s nulovou znalosti zvyků, oblíbených aktivit apod… mého otce tak asi to “nehacknete” a pokud by měl tak primitivní hesla jako “qwertz1234” tak upřímně takový člověk by si to zasloužil aby se mu tam někdo dostal…. To je jako psaný PINy na kartách. Založit si účet a půjčit si na cizí email peníze? Pokud nemáte pořád přístup na email který s laickými vědomosti nebudete mít tak neprojdete ani ověřením emailu při registraci a to nemluvím o ověření osobně na pobočce či fotky s občanským průkazem. Jinak ten email můžete využít maximálně tak na milostný zprávy pokud máte osamnělý život. 😂 

Sarah01
Sarah01 28.03.2025, 16:26:48 xxx.xxx.162.253
trojAAAcko:

Ten anonym naznačil jednu nedávnou situaci, ale trošku mu asi uniknula pointa proč došlo ke zveřejnění toho emailu.

Jinak co se tak dá dělat se zveřejněným emailem? Představte si, že bych tady napsal email třeba mého otce a chtěl byste ten email zneužít. Co byste s tím chtěl udělat? Zkoušet přihlásit se do bankovnictví? Na sociální účet? Zkusit to můžete, ale s nulovou znalosti zvyků, oblíbených aktivit apod… mého otce tak asi to “nehacknete” a pokud by měl tak primitivní hesla jako “qwertz1234” tak upřímně takový člověk by si to zasloužil aby se mu tam někdo dostal…. To je jako psaný PINy na kartách. Založit si účet a půjčit si na cizí email peníze? Pokud nemáte pořád přístup na email který s laickými vědomosti nebudete mít tak neprojdete ani ověřením emailu při registraci a to nemluvím o ověření osobně na pobočce či fotky s občanským průkazem. Jinak ten email můžete využít maximálně tak na milostný zprávy pokud máte osamnělý život. 😂 

Je to blbost, celý GDPR. Nesmí se zveřejňovat telefonní čísla, e-mailové adresy, fyzické adresy, fotografie bez souhlasu, ale když to někdo zneužije a vy si chcete stěžovat, tak je tam hodně složité dokazování. 

balu
balu 30.03.2025, 09:43:26 xxx.xxx.230.124

Dobrý den, administrátoři, mám dotaz. 

Šlo by ošetřit, aby nešel použít registrovaný nick při anonymním přihlášení, tedy, aby nebylo možné nick zneužít? Aby někdo jako neregistrovaný, anonym, nemohl vstoupit do diskuze jako balu (neregistrovaný, nebo nepřihlášený). 

zbynek
zbynek autor webu
30.03.2025, 12:48:03 xxx.xxx.230.164

Dobrý den, 

Balu: to není špatný nápad. Uvidíme co na to Raven.

Lupus: jako že se někdo na vás i přihlásil 😲

balu
balu 30.03.2025, 13:02:44 xxx.xxx.230.124

Jsme na tom s lupusem4 stejně. 

Admini, prosím, vyřešte to co nejdřív, ať je nick registrovaného uživatele jedinečný, ať si nikdo nemůže zaregistrovat stejný nick, jaký tu už existuje.

Smažte ty falešné profily, co si někdo založil na mě a na lupuse4.

Zvažte, jak zabezpečit, aby se nedala zcizit fotka z profilu. 

raven_kix
raven_kix autor webu
30.03.2025, 20:21:52 xxx.xxx.230.164

Řeknu to asi takto, web zabezpečený je. Jen je vytvořen pro rozumné lidi. Nepočítal jsem s některými případy, kteří se tady vyskytují.

Tento konkrétní případ využívá toho, že naše písmo téměř nerozlišuje malé “el” a velké “i”

Tedy máme tu ba(velké i)u a (velké i)upus4. Nikdo nikoho nenaboural, nikdo nikomu neukradl heslo. Jen si s námi opět hraje.

N (neregistrovaný) 30.03.2025, 20:25:03 xxx.xxx.189.103

Otázka je jak tomu zabránit na veřejné diskuzi.😐 Na druhou stranu bych si nepřál ověřování přes “identitu” či snad email při každém přihlášení? Podle mého je přeci důležitý obsah příspěvku a na ten reaguji. Kdo to napsal je mi celkem fuk.🙂 Ve skutečnosti jsme vlastně skoro všichni “anonymové”. 

lupus4
lupus4 30.03.2025, 20:28:38 xxx.xxx.205.61
balu:

Teda, předpokládala jsem, že je ošetřeno, aby byl každý registrovaný nick jedinečný. 

tak znova Teda, předpokládala jsem, že je ošetřeno, aby byl každý registrovaný nick jedinečný. Včetně nezkopirovatelné ikonky.

evidentně ošetřeno NENÍ 

zbynek
zbynek autor webu
30.03.2025, 20:29:56 xxx.xxx.204.10

Proto si vybrali zrovna Lupuse a balu, kteří mají ve jménu písmeno l. Takže dva lidé stejnou přezdívku opravdu mít nemohou. Vždycky se najde nějaký kretén co se nudí.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 30.03.2025, 20:30:27 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 30.03.2025, 20:21:52

Připadá mi to tak, že  někomu ležíte v žaludku 🙈

raven_kix
raven_kix autor webu
30.03.2025, 20:33:02 xxx.xxx.230.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 30.03.2025, 20:28:38

Omlouvám se, ale to opravdu technicky zamezit nejde. Ikonka jde vždy uložit do PC a znovu nahrát do svého profilu. Že někdo založí profil, kde změní písmenko, ale nejde to poznat, tak tomu bohužel také nezamezím. To je vše o nějaké kultuře zdejších diskutujících a o tom, že zasáhneme.

To se také stalo, oba falešné profily jsem odstranil a jejich příspěvky smazal.

raven_kix
raven_kix autor webu
30.03.2025, 20:35:42 xxx.xxx.230.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 30.03.2025, 20:30:27

Asi jo, mám i kandidáty, sice mění IP adresy, ale do DB zaznamenávám i další údaje, takže poznám, že používají stejné zařízení. Zatím se to ale dá zvládat, tak si myslím, že není třeba víc zasahovat.

Omlouvám se všem dotčeným, a kdyby se situace opakovala, budu opět hned mazat.

balu
balu 30.03.2025, 20:51:32 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 30.03.2025, 20:33:02

Ravene, děkuji za vysvětlení, záměna písmen, jak jste ji popsal, mě nenapadla. 

Děkuji i za smazání falešných profilů.

Budu doufat, že dotyčný duševní mrzák se přesune škodit jinam.

raven_kix
raven_kix autor webu
30.03.2025, 20:55:16 xxx.xxx.230.164

Pro kontrolu doporučuji vždy prokliknout i do profilu uživatele a tam uvidíte v URL adrese číslo uživatele, to je pro každého jedinečné a dvojníci měli vždy vyšší číslo než originály 🙂. Balu originál má například 46497.

lupus4
lupus4 30.03.2025, 21:40:34 xxx.xxx.205.61
zbynek:

Proto si vybrali zrovna Lupuse a balu, kteří mají ve jménu písmeno l. Takže dva lidé stejnou přezdívku opravdu mít nemohou. Vždycky se najde nějaký kretén co se nudí.

Takže změníme-li si malé l na velké L tak to nepůjde ? (nejsem IT, takže možná hloupej dotaz)

v profilu mi to nejde tož admine konej, děkuji

raven_kix
raven_kix autor webu
30.03.2025, 22:16:10 xxx.xxx.230.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 30.03.2025, 21:40:34

Ano, Lupus4 už by okopírovat nešlo. Jsem už je mobilu, ale zítra to zkusím změnit.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.