Aktuálně: 3 195 inzerátů222 037 diskuzních příspěvků18 373 uživatelů

Rady a nápady k webu ChovZvířat.cz

Zrzavci
Zrzavci 13.01.2025, 12:27:16 xxx.xxx.226.62
Fatia:

Tohle je chovatelské diskuzní forum, ne terapeutická skupina. Jestli je na druhé klávesnice dítě, které neunese diskuzi, má rodiče, aby jeho pohyb po internetu kontrolovali. Stejně jako diskutér nenese odpovědnost za duševní zdraví dalších diskutujících. Taky jsem se této komunity tázala na problém (ještě na ifauně) a taky mi některé odpovědi silně nekonvenovaly, některé mě zvedly ze židle a některé přímo nasraly. Pokud zde diskutuji, je na mně, abych si odpovědi přetřídila. Pokud to neumím, prostě nediskutuji po internetu, protože chov zvířat je ještě slabý odvar toho, co se na internetu jednomu může přihodit.

Jo,  tak tohle je dokonale vyjádřený. 

Bobca
Bobca 13.01.2025, 13:04:37 xxx.xxx.20.192
raven_kix:

Ahoj všem, rád bych přidal pár reakcí. Jsem rád, že píšete nápady na to, jak web vylepšit nebo co změnit. Ale většina funkcí, které nyní chcete měnit nebo odstranit je ta, kterou jsem na vaši žádost po přechodu z fauny doplnil. Za mě to byly super nápady a diskuzi opravdu vylepšily. Byl bych pro, nechat situaci trochu vychladnout a uvidíte, že ani palce nevadí… Naopak, jak tu několik lidí píše, mají vypovídající hodnotu o kvalitě příspěvku.

Co se týče Stelle. Všiml jsem si, že jedna skupina lidí ten “hon na Stelle” nepochopila úplně správně. Druhá skupina se jí to snažila vysvětlit (a mám pocit že jsem se taky jednou zasnažil). Opravdu nešlo o to, zjistit její identitu, zjistit její věk nebo cokoliv dalšího. Šlo vyloženě o to, že se zapojovala snad do všech témat a buď v nich kladla poměrně nesmyslné nebo i provokativní dotazy nebo radila o věcech, u kterých by mělo dítě, jak se říká mlčet a šoupat nohama 😀.  Chápu, že řadu lidí začalo zajímat, zda je to skutečně dítě (u kterého by se to samozřejmě dalo bez problémů tolerovat) nebo jestli to je někdo, kdo si z nás všech dělá srandu. Nezlobte se na mě, ale z mého pohledu bylo dost důležité to zjistit. A rozhodně to není o tom někoho blokovat nebo zakazovat přístup od nějakého věku. 

Naopak, jsme rádi za každého nového uživatele, za mladší obzvlášť. Uvědomte si, kolik je ještě funkčních diskuzí mimo Facebook? Kde jde psát anonymně a kde vás nikdo neblokuje za to, že napíšete 15 zpráv po sobě (to FB někdy dělá). Myslím si, že bychom si toho měli všichni vážit. Já s bratrem toho, že sem chodíte a aktivně diskutujete a vy toho, že fórum stále upravujeme a snažíme se udržovat maximálně v nějakých slušných mezích (omlouvám se za neskromnost).

Proto už poněkolikáté prosím, zanechte osobních sporů a věnujte se chovatelským diskuzím nebo klidně i diskuzím na volné téma, ale hlavně slušně a zkuste trochu tolerovat ostatní. Vím že je to těžké a asi si to představuju moc jednoduše, ale rozhodně by se tu všem psalo o dost líp.

Myslím,že tady to bylo dost dobře vysvětleno,a že už by se to téma nemuselo vůbec komentovat…hm?? Přešlo to z jednoho vlákna do druhého…a admini mají zase hlavu plnou Stelly..

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 14:03:24 xxx.xxx.108.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 13.01.2025, 11:40:32

Nehľadám podstatu ohľadom “honu na S.” - tá mi je jasná od začiatku, tvrdím, že ste neodstránili problém, dám príklad:

Sama sa viem počas dňa prihlásiť min. z 5 IP adries. Plus z mojej domácej IP sa vedia prihlásiť susedia. T.j. z jednej IP sem môže v jednom momente pod rôznymi menami napísať povedzme 10 ľudí, ktorí budú slušní a budú chcieť radu ohľadom svojho problému so zvieraťom (napr. jeden so sliepkou, ďalší s kačicou, nasledujúci so psom atď) - miesto rady, však budú označení za trolla a budú poslaní do “kytičiek", pretože niektorí tu prítomní budú riešiť rovnakú IP adresu… 

Vyššie uvedené, je jeden z hlavných problémov, prečo na iFaune postupne medzi sebou diskutovali iba “vyvolení”…

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 14:14:23 xxx.xxx.108.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 13.01.2025, 11:21:35

Taky jsem se této komunity tázala na problém (ještě na ifauně) a taky mi některé odpovědi silně nekonvenovaly, některé mě zvedly ze židle a některé přímo nasraly.

Vy ste to pretriedili, ale sú ľudia, ktorí sa oprú o platné ES (Európske smernice) a zákony a adminom ostanú iba oči pre plač.

Poviem to takto - nemusíte byť politicky korektný, ale za osobné urážky, nadávky, ponižovanie atď. nesiete zodpovednosť aj v internetovej diskusii a čo je ešte horšie, prevádzkovateľ sa v tej “vaničke” výkupe tiež…

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.01.2025, 14:18:26 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 14:03:24

Já a jsem přesvědčená že ani nikdo jiný, nezkoumá IP adresy lidí, kteří mají normální dotazy nebo poznámky týkající se chovu zvířat.  Problémy se objeví na 99% tam, kde se plká o věcech, co by se spíš mohly probírat na e-miminu   nebo tam kde se probírá politika.

raven_kix
raven_kix autor webu
13.01.2025, 14:26:33 xxx.xxx.156.19

LK: Asi vás pořád nechápu. Jedno anonymní dítě z anonymní IP adresy může mít teoreticky neomezené množství rodičů. Tak kdo koho bude z čeho obviňovat?

Pořád hledáte nějakého viníka a nějakého poškozeného, kde prostě ani jedna strana neexistuje. Nezlobte se.

Víc se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat už kvůli tomu, že do tohoto vlákna to nepatří.

Zrzavci
Zrzavci 13.01.2025, 14:33:22 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.01.2025, 14:18:26

Já a jsem přesvědčená že ani nikdo jiný, nezkoumá IP adresy lidí,

moje řeč. Já jsem si nějak IP u přispěvatele s názvem Stelle rozhodně nevšímala až do doby, když bylo evidentní, že se buď někdo zbláznil a nebo si záměrně povídá sám se sebou. Protože to  už opravdu majzne do očí každýho v té diskuzi, že je něco špatně, A to i přes to, že se mi tenhle přispěvatel nezdál a nezdá. Do toho posledního momentu jsem na to nekoukala. Nenapadne mě to totiž. 

edit - já jen ještě - ono totiž, kdy se tady někdo takhle rozdovádí a ať už trolí nebo tapetuje, tak nevím jak ostatní, ale já pak na to kašlu, nepůjdu do tématu výchova dětí a psů, nebo jak se to jmenuje, kde se stejně nic nedozvím, protože tam někdo tajtrdlíkuje a pak postupně takhle lidi přestanou chodit tudle a támdle a zvostane tu jen to tlachání, který je sice fajn, to bez debaty, ale na druhou stranu se člověk nic nedozví a je to v podstatě ztráta času. Tak to pak člověk vypne a …

Varaxi
Varaxi 13.01.2025, 15:08:34 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 13.01.2025, 14:26:33

Já teda Stelle vnímám jako pošlozenou. Donekonečna se muset obhajovat, poslouchat kydy jako 《jste toxická osoba》 a řešit svůj věk, což je na chovatelském webu úplně irelevantní informace… nebylo tomu úniku, ať ta holka šla kamkoli, začalo se to řešit. Byla falešně obviněna z lhaní, vymýšlení si a z pokusu o rozvrat diskuze. To fakt byla šikana, té by dítě nemělo být vystaveno, zejména ne ze strany údajně dospělých a svéprávných ženských.

Vás a Váš postoj beru, Vy jste byl motivován tím, že jste chtěl zjistit pravdu, navíc jste se do ní nenavážel. Ale většina ostatních naprosto bez důkazů odsoudila děcko za to, že řeklo pravdu. A teď se ještě budou durdit, že je poslala do zádele? Po té, co ji měsíce provokovaly a šikanovaly?

Já bych je do patřičných míst poslala už dávno. 

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 15:24:51 xxx.xxx.104.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 13.01.2025, 14:26:33

Ešte raz nehľadám vinníka. Hovorím o rozhodnutí nemeckého Súdneho dvora z roku 2007 (Az.: VI ZR 101/06), ktorým všetko začalo, a ktoré potom ovplyvnilo tvorbu ES atď.,

Rozhodujúcu rolu pri súdnom verdikte zohral práve fenomén anonymity webových diskusií. Súd dal totiž žalujúcej strane za pravdu v tom, že v situácii, keď slovný útok pochádza od neidentifikovateľnej osoby, musí zasiahnuť poskytovateľ služby.

https://medialne.trend.sk/internet/vymetanie-hnoja-diskusnych

Dúfam, že už sa rozumieme. Z pohľadu platnej legislatívy je prevádzkovateľ zodpovedný za obsah v diskusiách - pri osočovaní, urážaní atď. , by ste mali zasiahnuť - áno, vyžaduje to neustále moderovanie alebo sa musíte spoľahnúť na zdravý rozum diskutujúcich.

Opakujem - dostali ste radu, aký problém musíte vyriešiť. To ako s ňou naložíte je na Vás…

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 15:30:44 xxx.xxx.104.148

Drvodelka a Zrzavci

s IP som uviedla príklad. A z iFauny si pamätám pár prípadov, keď sa práve vlákna, ktoré riešili nejaký problém so zvieraťom, najskôr riešila IP adresa, potom gramatika a nakoniec bol pýtajúci sa označený za trolla, pretože už sa radšej ani neozval…

Už som to niekde písala a nebola som jediná, že diskusia na iFaune začala upadať, pretože medzi sebou diskutovalo pár známych a každého nového považovali za votrelca…Ľutujem prevádzkovateľov týchto stránok, pretože sa to prenieslo a sem…

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 15:32:20 xxx.xxx.104.148
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.01.2025, 15:08:34

👍👏

Irma19
Irma19 13.01.2025, 16:29:30 xxx.xxx.239.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 15:30:44

Obávám se, že tento fenomén se vyskytuje všude. Narazíte na něj v reálném životě i v internetovém prostředí. Podle mě je naprosto logické, že vůči novému příchozímu panuje určitá ostražitost, je to prostě někdo neznámý.

Tím samozřejmě neschvaluju, že má být dotyčný vyštípán… 

Ad zásah moderátorů….kde přesně leží ta hranice, kdy mají jednat? Není to tak jednoznačné. Vůbec jim nezávidím, je obtížné to vybalancovat. Příliš velká cenzura diskuzi zadusí, absence jakékoliv cenzury dává prostor pro vznik toxického prostředí.

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 16:39:10 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.01.2025, 15:08:34

Už jsem nechtěla přispívat, protože jak známo, obrátí se to proti mě. Napsala jste to naprosto přesně(jako už několikrát) a já jen žasnu jak ti, co to nejvíc rozrýpávali, teď píšou jeden přes druhého, že oni nic, nic zlého nenapsali atd. Žádná sebereflexe, žádná omluva Stelle a její rodině. Stačilo by si pročíst ta výživná témata. Já je už číst nebudu, obrázek o dotyčných jsem si udělala. A pokud i moderátor napíše, že se vlastně nikomu nic nestalo a jedeme v klidu dál…je to pro mě dost velká výstraha, že něco shnilého…

balu
balu 13.01.2025, 16:50:53 xxx.xxx.24.189

Nově příchozí diskutéři jsou samozřejmě vítáni.  Ale pokud se začnou chovat podezřele, a mohou to být jen náznaky, z jejich příspěvků mám divný pocit, příspěvky nejsou konzistentní jak obsahem tak formou, budí to podezření. Alespoň u mě. Jestliže o sobě někdo prohlašuje, že je děcko mladšího školního věku, ale občas píše jako dospělý , tedy vypadne z role, nemohu tomuto diskutujícími už vůbec nic věřit. Je to pro mě troll, a s trolly se nebavím. 

N (neregistrovaný) 13.01.2025, 17:11:02 xxx.xxx.242.38

Dámy, jsme ve vlákně ohledně rad k webu chov zvířat nikoli Stelle.

eva (neregistrovaný) 13.01.2025, 17:17:42 xxx.xxx.163.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.01.2025, 16:39:10

A proč by se měly omlouvat Stelle a její rodině? Za co? Za to, že Stelle tady lhala a vymýšlela si? Jednou je mi 13, potom ne, vlastně 11…to jsem já, ne nejsem, jsem svoje sestra….já jsem svoje maminka atd…fakt Bohnice..

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 17:43:00 xxx.xxx.108.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 13.01.2025, 16:29:30

Ad zásah moderátorů….kde přesně leží ta hranice, kdy mají jednat?

Už som to uviedla, v tom momente keď niekto začne byť osobný a je jasné, že chce ponížiť, uraziť druhého diskutujúceho.

Napr. keď som napísala: “nechajte to dieťa už na pokoji. Prestaňte riešiť vek veľmi nadaného dieťaťa, ktorého najväčší problém je ten, že s vrstovníkmi nemôže diskutovať o “problémoch záchrany sveta” a pri dospelých musí mať “šťastie” na tých, ktorí nemajú problém diskutovať a hlavne to malé zvedavé dieťa brať ako seberovné…”

prvý koment vyrehotané smailíky a nasledoval koment: “Mám dojem, že Chov zvířat objevili obyvatelé Húskovy 2b…” - to je jasná snaha ponížiť a uraziť druhého diskutujúceho (aby to bolo jasné, oba sú od jedného človeka)…

Berte to vyslovene ak príklad…

Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 17:47:51 xxx.xxx.189.104

No …většina z nás se “známe” už léta…víme jak dokážeme být empatické, pomáhat radami i jen nějakou písmenkovou účastí…ale známe i svojí odvrácenou tvář… 

Ještě jednou bych chtěla zdůraznit, že si nemyslím, že bychom měli problém vzít mezi sebe děcko…i když přiznávám, že ne všechny vlákna jsou tady pro děti a teď teda nemyslím, že jako nepřístupný film s hvězdičkou, ale že se probírají dospělácký věci, kterému děcko ne úplně rozumí…ne úplně je baví a asi se nám možná ani nechce odpovídat dítěti na všetečné dotazy v něčem, u čeho by mělo podle nás (podle mě) tak max šoupat nohama, protože díky svému věku je mimo mísu a to myslím bez urážky. 

Když jsem měla mladší děcka a přišla kámoška na návštěvu, tak jsme je taky vykoply, ať si jdou hrát, abychom si soukromně poplkaly…nebo nevadí, když by nás slyšely, ale fakty mě nezajímají jejich názory na určité věci.

Naopak si ale myslím, že kdyby přišlo děcko se zájmem třeba o výchovu svého pejska, tak budeme banda hodných tetiček a radit budeme o sto péro. 

Upřímně už bych nechala Stellu Stellou…jestli jsem jí já osobně něčím urazila, tak se jí hluboce omlouvám…přesto teda stále nemám potřebu si povídat s dítětem o životě…až bude chtít radu ohledně morčátek a budou na to mé zkušenosti asi se sedmi morčaty stačit, tak ráda poradím….když jí maminka pořídí pejska, tak s ní budu klidně debatit o výchově, krmení, prostě o životě s pejskem….ale jinak….

Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 17:51:23 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 17:43:00

Upřímně chápu co nám chcete sdělit…a i bych řekla, že bylo sděleno. 

A teď úplně nechápu, proč to furt pokračuje…já jsem trpělivej člověk, když udělám chybu, tak jsem ochotná se chytit za nos…ale vaší “kampaň” zde…přestávám chápat, čeho chcete docílit…

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.01.2025, 17:53:10 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 17:43:00

Božínku a koho by tak asi mohlo napadnout běžet někam žalovat na zdejší moderátory, za to že se odmítli zapojit do přihlouplé žabomyší války? Víte co? Jděte vyhrožovat někam jinam a někomu jinému.  Já si jsem 100% jistá že takováhle blbost uzraje jedině ve vašem mozku a jsem si zároveň jistá, že sice byste nepochybně s radostí udávala, nicméně jaksi není komu. S tímhle nesmyslem vás všude vyhodí a navíc se vám vysmějí. Tak už tady laskavě přestaňte opruzovat a plevelit vlákna.

Napište něco o chovu a Stella se může přidat nebo ne, je mi to fuk.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.