Aktuálně: 2 666 inzerátů230 665 diskuzních příspěvků18 562 uživatelů

Rady a nápady k webu ChovZvířat.cz

N (neregistrovaný) 12.01.2025, 20:51:49 xxx.xxx.242.38

Chov zvířat je dnes už mnohem lepší než Ifauna. No a samozřejmě mám velkou radost z návštěvnosti a rušnosti zdejší diskuze. Ostatně to je nejlepší známkou pro tvůrce, že svou práci dělá znamenitě. Děkuji jim za to.👍

Jakba (neregistrovaný) 13.01.2025, 06:26:34 xxx:xxx.981a:65aa
raven_kix:

Ahoj všem, rád bych přidal pár reakcí. Jsem rád, že píšete nápady na to, jak web vylepšit nebo co změnit. Ale většina funkcí, které nyní chcete měnit nebo odstranit je ta, kterou jsem na vaši žádost po přechodu z fauny doplnil. Za mě to byly super nápady a diskuzi opravdu vylepšily. Byl bych pro, nechat situaci trochu vychladnout a uvidíte, že ani palce nevadí… Naopak, jak tu několik lidí píše, mají vypovídající hodnotu o kvalitě příspěvku.

Co se týče Stelle. Všiml jsem si, že jedna skupina lidí ten “hon na Stelle” nepochopila úplně správně. Druhá skupina se jí to snažila vysvětlit (a mám pocit že jsem se taky jednou zasnažil). Opravdu nešlo o to, zjistit její identitu, zjistit její věk nebo cokoliv dalšího. Šlo vyloženě o to, že se zapojovala snad do všech témat a buď v nich kladla poměrně nesmyslné nebo i provokativní dotazy nebo radila o věcech, u kterých by mělo dítě, jak se říká mlčet a šoupat nohama 😀.  Chápu, že řadu lidí začalo zajímat, zda je to skutečně dítě (u kterého by se to samozřejmě dalo bez problémů tolerovat) nebo jestli to je někdo, kdo si z nás všech dělá srandu. Nezlobte se na mě, ale z mého pohledu bylo dost důležité to zjistit. A rozhodně to není o tom někoho blokovat nebo zakazovat přístup od nějakého věku. 

Naopak, jsme rádi za každého nového uživatele, za mladší obzvlášť. Uvědomte si, kolik je ještě funkčních diskuzí mimo Facebook? Kde jde psát anonymně a kde vás nikdo neblokuje za to, že napíšete 15 zpráv po sobě (to FB někdy dělá). Myslím si, že bychom si toho měli všichni vážit. Já s bratrem toho, že sem chodíte a aktivně diskutujete a vy toho, že fórum stále upravujeme a snažíme se udržovat maximálně v nějakých slušných mezích (omlouvám se za neskromnost).

Proto už poněkolikáté prosím, zanechte osobních sporů a věnujte se chovatelským diskuzím nebo klidně i diskuzím na volné téma, ale hlavně slušně a zkuste trochu tolerovat ostatní. Vím že je to těžké a asi si to představuju moc jednoduše, ale rozhodně by se tu všem psalo o dost líp.

Spíš by to chtělo i negativní hodnocení, ne jen chválící. Aby trollové měli motivaci být slušnější. Jinak schytají bídu a budou to mít vystavené a všichni to budou vidět. Troll pak bude slušnější a spraví si hodnocení. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.01.2025, 06:45:55 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jakba z 13.01.2025, 06:26:34

Pro trola je žádoucí jakákoli reakce a právě ta negativní ho baví víc.

trojAAAcko
trojAAAcko 13.01.2025, 06:46:05 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jakba z 13.01.2025, 06:26:34

Váš argument vůbec nedává smysl. “Troll” je od toho aby něco kazil a negativní hodnocení by byl jen bonus. Ještě by došlo třeba na sběratele negativních palečků. Jestliže se budeme bavit o další skupince přispěvovatelů kteří mají “nestandartní” pohled na věc tak tich je to docela dost jenže jsou též tak přesvědčeni o své pravdě, že nějaký ten paleček dolů tomu nepomůže. Pojedou pořád to svoje a klidně budou urážet ostatní. Negativita vybudí jen další negativitu (a nějaké pozitivita) jenže za Vaším účelem by podle mě ke zlepšení nedošlo. Jen můj názor. 

Jakba (neregistrovaný) 13.01.2025, 06:56:51 xxx:xxx.981a:65aa

Podle mě by to sloužilo jako vykřičník na něj nereagovat a když by se nenapravil, tak ho admini poučí.

Ale na první pohled by bylo vidět že tohodle ignorovat. 

Zrzavci
Zrzavci 13.01.2025, 07:35:44 xxx.xxx.226.62

Ani dítě - pokud to tak skutečně je - se nemusí chovat jako zmiňovaný tapetář a ostatním nadávat do primitivů a sviní, jak se Stellinka následně rozdováděla. což teda z pochopitelných důvodů admin smazal, a to byla trochu škoda, protože by případná matka viděla, jak se její dítě chová. Nikdo jí tu nenadával, jak činila ona. A jak  to napsal Skeeve, nikdo se nechce pohybovat v takovém, i když virtuálním ) prostoru s takovým člověkem. Právě i proto, že tohle je trošku jiný web. A na druhou stranu nikdo nemá problém s tímm diskutovat s dítětem, taky se tak zpočátku i dálo.

Jen bych ráda upozornila na skutečnost, že spešl ten virtuální svět je dneska pro neznalé takový, že si to ani neumíte představit. A zneužít naivního jedince jde téměř lusknutím prstů, ani nemusíte dělat dlouhé přípravy. Ale někdy se dělají a pak to podle toho vypadá. Žádná z těch, které se ozývaly jako zmiňované klubko zmijí, to  nečinila pro vlastní prospěch a zábavu, ale právě pro to výše zmíněné. Tedy i kvůli ostatním. 

Lesní žínka se nemusí bát, kdyby se příště zjevil Vetřelec a pojídal ostatní, sednu si na ty ručičky a bude mi to fučíček.

Děkuji adminům.

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 09:46:10 xxx.xxx.146.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 12.01.2025, 20:46:34

Stále nemáte vyriešenú podstatu problému, resp. pekne prehliadate vetu v mojom predchádzajúcom komente: Uvedomujete si, že to bola pekná ukážka internetovej šikany a miesto toho, aby ste ju zastavili, ste ju svojím konaním ešte podporili?

Vôbec ste nemali riešiť identitu S.. Áno, mali ste právo povedať, že to neni Váš “roztlieskavač”, ale to je všetko. Poviem to takto: ak by to rodič S. teraz začal riešiť inou cestou (na čo má plné právo - to opakujem), tak tieto stránky skončili a veľmi pochybujem o tom, že prispievatelia, ktorým S. tak veľmi vadila, by Vám prispeli na zaplatenie odškodného…dúfam, že už sa rozumieme…

Jednoducho dieťa zakričalo, že “Cisár je nahý.”

Buggyra
Buggyra 13.01.2025, 09:51:04 xxx.xxx.198.226

Ještě jednou nenápadně naznačuji, jak by bylo krásné moci si zablokovat viditelnost příspěvků od určitých uživatelů (určitých IP). Například pokud jsem já někomu trnem v oku, mohl by si moje příspěvky vyzmizíkovat a netrápily by ho. 🥰

LK (neregistrovaný) 13.01.2025, 10:09:59 xxx.xxx.146.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.01.2025, 07:35:44

Prepáčte, ale S. začala používať tie výrazy až keď boli použité voči nej…a majme aspoň toľko chochmesu a priznajme si, že keby nenapíše koľko má rokov, tak by sa s. označil za trolla, ľudia by ho prehliadali a vášne by hneď 1. januára nevzplanuli do týchto rozmerov…

Osobne som tiež bola pár krát poslaná do pečka (inými slovami), keď som si dovolila povedať, že S. je dieťa a môže byť aj veľmi nadaným dieťaťom…Už som písala, že sa neberiem vážne a už vôbec neberiem vážne toto fórum. Ale otvorene som zdesená z toho, že ľudia si vôbec neuvedomujú, že na druhej strane klávesnice môže byť dieťa, depresívny alebo inak postihnutý jedinec…

N (neregistrovaný) 13.01.2025, 11:02:20 xxx:xxx.c881:fa5
Buggyra:

Ještě jednou nenápadně naznačuji, jak by bylo krásné moci si zablokovat viditelnost příspěvků od určitých uživatelů (určitých IP). Například pokud jsem já někomu trnem v oku, mohl by si moje příspěvky vyzmizíkovat a netrápily by ho. 🥰

Nebo si zvolit rovnou vlákno co je trnem v oku, jako byla Stella.

Fatia
Fatia 13.01.2025, 11:21:35 xxx.xxx.205.210
LK:

Prepáčte, ale S. začala používať tie výrazy až keď boli použité voči nej…a majme aspoň toľko chochmesu a priznajme si, že keby nenapíše koľko má rokov, tak by sa s. označil za trolla, ľudia by ho prehliadali a vášne by hneď 1. januára nevzplanuli do týchto rozmerov…

Osobne som tiež bola pár krát poslaná do pečka (inými slovami), keď som si dovolila povedať, že S. je dieťa a môže byť aj veľmi nadaným dieťaťom…Už som písala, že sa neberiem vážne a už vôbec neberiem vážne toto fórum. Ale otvorene som zdesená z toho, že ľudia si vôbec neuvedomujú, že na druhej strane klávesnice môže byť dieťa, depresívny alebo inak postihnutý jedinec…

Tohle je chovatelské diskuzní forum, ne terapeutická skupina. Jestli je na druhé klávesnice dítě, které neunese diskuzi, má rodiče, aby jeho pohyb po internetu kontrolovali. Stejně jako diskutér nenese odpovědnost za duševní zdraví dalších diskutujících. Taky jsem se této komunity tázala na problém (ještě na ifauně) a taky mi některé odpovědi silně nekonvenovaly, některé mě zvedly ze židle a některé přímo nasraly. Pokud zde diskutuji, je na mně, abych si odpovědi přetřídila. Pokud to neumím, prostě nediskutuji po internetu, protože chov zvířat je ještě slabý odvar toho, co se na internetu jednomu může přihodit.

Buggyra
Buggyra 13.01.2025, 11:25:00 xxx.xxx.198.226

Na druhou stranu nevidím důvod uchylovat se k nějakým osobním vulgaritám, které tam, jak jsem pochopila, padly. K takovým reakcím neopravňuje v morální rovině ani to, že jsme na chovatelské diskusi, ani to, že jinde může být ještě hůř.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.01.2025, 11:26:26 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 13.01.2025, 11:21:35

Tleskám, líp bych to nenapsala. Nechodím sem dělat komukoli terapeuta, ale pobavit se a třeba se něco dovědět. Cizí puberťáci a blázni( pokud nesouvisí s chovem zvířat) jsou mi ukradený a jejich problémy taky. 

raven_kix
raven_kix autor webu
13.01.2025, 11:40:32 xxx.xxx.156.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 09:46:10

Budu se opakovat, jsou dvě skupiny a jedna hledá podstatu “honu na Stelle” jinde než ve skutečnosti je. To bylo mé vyjádření k vaší větě, četl jsem ji

balu
balu 13.01.2025, 11:43:31 xxx.xxx.24.189
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.01.2025, 11:25:00

Můžete ty osobní vulgarity konkretizovat? Nečtu všechny diskuze, tak nevím, že nějaké padly. Ale vy asi taky vše nečtete, že?

Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 11:54:22 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 10:09:59

Stella je dítě…evidentně asi velmi netypické dítě…tím to celé dle mého vzniklo.  Protože řada lidí nevěřila, že takto se vyjadřující diskutující je ve skutečnosti dítě. 

Stella je dítě, ale diskutuje formou jako kdyby byla dospělá a to včetně zkušeností, které jako dítě mít nemůže, to včetně věcí, které si myslím, že i jako takové dítě jako je ona nepobere a to nesouvisí s inteligencí, ale se životními zkušenostmi.

ľudia si vôbec neuvedomujú, že na druhej strane klávesnice môže byť dieťa, depresívny alebo inak postihnutý jedinec…

No oni si to lidi asi uvědomují, ale právě…neví, kdo je na druhé straně a není jejich povinnost to zjišťovat. Možná to zní cynicky, ale jsou podstatně horší místa, kam se děcko na internetu může dostat.  Navíc já mám pořád takový pocit, že rodiče dětí by měli mít přehled, kam jejich dítě přispívá, kde se s kým baví…protože víme, že na děti nebezpečí číhá.

Celá ta situace mi přijde dost nešťastná…myslím, že lepší řešení by bylo Stellu prostě ignorovat…resp. ti, co by s ní nechtěli diskutit, tak by na ní nereagovali, není naše povinnost diskutovat s každým, odpovídat každému reagovat na každého.…ti co by s ní chtěli diskutit, tak by reagovali.

Bohužel si myslím, že jsme dospěli do bodu, kdy mi přijde, že každá zmíňka o Stelle zase rozpoutá debatu, kterou fakt nechceme…

Jinak je mi docela trapně, že takové věci musí řešit admini…

Buggyra
Buggyra 13.01.2025, 11:56:00 xxx.xxx.198.226

Balu: Nene, taky vše nečtu. Musíte svůj dotaz směřovat na někoho jiného, jak jsem psala, také vycházím jen z toho, co tu bylo psáno (už nevím, kdo to tu psal - dotyčné hrubé příspěvky podle toho, co jsem pochopila, byly následně administrovány). I tak mi moje připomínky přijdou už mimo téma, tak to dále nechám být.

N (neregistrovaný) 13.01.2025, 12:07:29 xxx.xxx.242.38
Buggyra:

Mně ono vlákno v oku trnem nebylo, anžto jsem ho vůbec neotevřela.

Koukám,že Stelle má nový telelefon.😄 Koukněte na to IP. 😄 

Zrzavci
Zrzavci 13.01.2025, 12:25:58 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 13.01.2025, 10:09:59

No, že by tu někdo Stelle nadával do primitivů a sviní? Ona tam sice dala hvjézdičku, ale bylo evidentní co má na mysli. Hele, to si opravdu nemyslím. Nemyslím si, ani, že by někdo urážel, prostě se pořád lavírovalo mezi tím, zda ano, a nebo ne a někdo tady z nás dělá ty méně inteligentní. 

Žádná nadávka tady od nikoho z přihlášených nepadla. Tady jediný, kdo kdy nadával byla Leithan a ta se tu přihlášeně neobjevila. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.