Aktuálně: 3 723 inzerátů210 651 diskuzních příspěvků18 256 uživatelů

Rady a nápady k webu ChovZvířat.cz

maky (neregistrovaný) 31.12.2023, 10:13:50 xxx:xxx.fe28:b299
Anonymní:

Bez anonymů je tady v podstatě mrtvo. Zrovna vy dvě to neoživíte. 

Čtěte text, nehledejte kdo zs čím stoji a jak to asi tak myslí a mate přehled stejně jako já. Nevnucujte druhým tu vaši jedinou “svobodu”.

Haha, tak ty zrovna mlč, tvé choré příspěvky by měli mít autora se jménem, ať vím co nečíst.😉

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.12.2023, 10:16:50 xxx:xxx.f24:15de
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 31.12.2023, 09:45:33

díky, vážím si vaší práce a rozhodně je skvělé, co pro všechny tady děláte. Hezký nový rok🙂

Anonymní (neregistrovaný) 31.12.2023, 10:16:55 xxx.xxx.15.215
Odpověď na příspěvek uživatele maky z 31.12.2023, 10:13:50

Proč to teda čteš a ještě komentujes? 

maky (neregistrovaný) 31.12.2023, 10:22:19 xxx.xxx.178.19

Protože mi piješ krev, anonyme.👎

maky (neregistrovaný) 31.12.2023, 10:23:48 xxx.xxx.178.19
zbynek:

Dobrý den, dovolte mi reakci na to, co zaznělo. 

Drvodelka, balu: už to máme vyřešené, zpřehlednění diskuze to hodně pomůže. Každý anonym dostane podle ip adresy obrázek zvířete, už nebude nutné koukat na čísla ip adresy ale budou mít klasicky svou profilovku, to hodně vyřeší.

honzapm:

Nebo měl mít přihlášený uživatel na svém profilu možnost volby - zobrazovat můj stav online - ano/ne.

Ano tato funkce bude doplněna.

Smutné je i to, že např. o této diskusi drtivá většina uživatelů neví. Když se podíváte na domácí stránku, nikde nevidíte Diskuse Ostatní. Pak logicky nemohou mít nedůvtipní majitelé adekvátní zpětbou vazbu.

Tato připomínka je jaksi úplně mimo. Dávat na úvodní stranu odkaz na diskuze ostatní určitě ne. To rozhodně není to nejdůležitější na tomto webu.

Web má spoustu chyb - např. při psaní příspěvku se text automaticky neukládá. Vypadne-li vám internet nebo na PC omylem zmáčknete v okně Zpět, celý psaný text zmizí. Na iF fungovalo ukládání psaného, takže jste příspěvek mohli rozepsat večer a ráno jej dokončit a odeslat. Nefungují popisky fotografií v příspěvku a další.

Tento požadavek s ukládáním rozepsaného příspěvku jste nám vznesl poprvé před 14 dny, do té doby to tu od nikoho nezaznělo. Už jsme se o tom bavili, pokusíme se o to. Popisky fotek také budou.

Místo toho na hlavním panelu stále vidíme zbytečnosti jako Domů, Chat (OMG) a další.

Domů tam být musí, chat bude nahrazen článkama, aby byly víc na očích, o tom už jsme se bavili.

Know-how jsme vám zcela zdarma poskytli neuvěřitelné množství. A, bohužel, evidentně to nepadlo na úrodnou půdu.

S tím souhlasím asi úplně nejméně, web se během několika málo měsíců úplně změnil, hlavně z vašich popudů. Graficky vznikne ještě jeden vzhled, bez té výrazné červené, na kterou je tu často poukazováno. 

Nutno podotknout, že nás web neživí, chodíme do práce a všechno děláme ve volných chvílích. 

Já zírám, jak jste ochotní. Minimálně můj obdiv teda máte.👍🥰

Anonymní (neregistrovaný) 31.12.2023, 11:17:48 xxx.xxx.15.215
Odpověď na příspěvek uživatele maky z 31.12.2023, 10:22:19

Vážně? To je tvuj problém anonyme, s tim já nic neudělám a ani dělat nechci. Svoje psychický problémy si musí každý vyřešit sám. Driv to tak bylo normální, dneska chce každý psycho kvůli svým problémům omezovat ty druhy…

balu
balu 31.12.2023, 11:43:29 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 31.12.2023, 09:45:33

Děkuji. Velice si vážím toho, co pro nás, diskutující, děláte. 

Přeji vám, adminům, do nového roku hodně štěstí, spokojenosti, zdraví a pevné nervy a nekonečnou trpělivost.

balu
balu 31.12.2023, 11:49:26 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.12.2023, 09:50:17

S anonymy nemám chuť diskutovat a ani číst jejich názory, byť mohou být zajímavé a přínosné. Vážím si lidí, kteří se nestydí za své názory a nebojí se vystupovat konzistentně pod stejným nickem. Jak je vidět zde, spousta lidí to nedokáže. 

Anonymní (neregistrovaný) 31.12.2023, 12:11:51 xxx.xxx.15.215
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 31.12.2023, 11:49:26

Tak je to v pořádku, každý jak chce. Mě třeba nevadí ani anonym co má vedle nic neříkající přezdívky hlavu psa, rozdíl v anonymitě to jinak z mého pohledu nijak nestírá. Tak je to ok. Jinak nemám problém vystupovat pod svým jménem, jenom mi přijde absurdní, že něco po jinych vyžadují také anonymové…registrace na tom nic nemění.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.12.2023, 12:26:48 xxx:xxx.f24:15de
balu:

S anonymy nemám chuť diskutovat a ani číst jejich názory, byť mohou být zajímavé a přínosné. Vážím si lidí, kteří se nestydí za své názory a nebojí se vystupovat konzistentně pod stejným nickem. Jak je vidět zde, spousta lidí to nedokáže. 

Balu přestaňte na ty troly reagovat. Jejich příspěvky nepřinášejí žádnou hodnotu a reakcí na ně jenom podporuje jejich nekonstruktivní chování. Dopřáváte jim potěšení, když na jejich provokace odpovídáte.

raven_kix
raven_kix autor webu
31.12.2023, 12:31:31 xxx.xxx.230.164

Myslím, že si pan anonym plete anonymitu a přehlednost diskuze. Řeší se zde přehlednost, když píše třeba 5 anonymů a návaznosti je pak složité dohledat.

balu
balu 31.12.2023, 12:50:08 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 31.12.2023, 12:26:48

Odpověděla jsem mu jednou, jestli jste si nevšimla. A to jsem udělala výjimku, protože jak si můžete všimnout na diskuzích v sekci Psi, kam jedině chodím, s anonymy nediskutuji, na rozdíl od mnohých jiných.

raven_kix
raven_kix autor webu
31.12.2023, 13:30:22 xxx.xxx.230.164

Mám tu pár reakci, na příspěvek od Honzy: 

Já třeba nechám PC zapnutý, odejdu do vedlejšího bytu, pořád tu “vypadám online”. 

Tak tento seznam určitě nefunguje. Jste on-line ještě pár minut a pak z něj automaticky vypadnete. Není to seznam lidí, kteří mají pouze otevřené okno. Už jsem to tu podle mě dříve zmiňoval, po Novém roce se pustíme do programování nového uživatelského profilu. Přibyde řada nových možností ke zveřejnění, ale zároveň přidáme i nastavení soukromí. Tím bude tento problém vyřešen.

Smutné je i to, že např. o této diskusi drtivá většina uživatelů neví. Když se podíváte na domácí stránku, nikde nevidíte Diskuse Ostatní. Pak logicky nemohou mít nedůvtipní majitelé adekvátní zpětbou vazbu.

Tak v tom se pletete asi nejvíc. Naopak, velmi si vážíme zpětné vazby, které máme opravdu obrovskou míru a jsme rádi, že nám ji dáváte. Myslím si, že to není na každém webu automatické a opravdu děkujeme za vaše názory. Na úvodní straně nelze mít vše. Chybí tam i některé kategorie z inzerce. Je to daň za to, že jsme obsáhlejší web a nejsme zaměřeni pouze na inzerci nebo pouze na diskuzi. Máme na webu i řadu dalšího obsahu a snažíme se mezi ním hledat co nejlepší rovnováhu. Tedy na úvodu jsou pouze společné kategorie. Když zamíříte do inzerce nebo do diskuze, uvidíte i další.

Web má spoustu chyb - např. při psaní příspěvku se text automaticky neukládá.

Tak to neberu jako chybu, spíš funkci navíc. A snad by to měl umět přímo i editor nebo ukládání naprogramuju. Určitě to prozkoumám a funkci doplníme. Jak už uvedl Zbyněk, je to jeden z novějších požadavků, který jsem ještě neřešil.

Vrcholem je panel Vložit dotaz, který v kolemjdoucích opravdu evokuje Poradnu, místo aby se web snažil o kvalitní diskusi odborníků. Pak vystresovaná madam, které něco ohlodá slepici, vloží svůj nesmysl do pěti skupin na FCB, sem i na portál - ale za hodinu už ani neví, že sem něco vkládala. 

A vy na toto máte řešení? :) Zakázat anonymní znamená, že vámi zmíněná "vystresovaná madam" sem vůbec nenapíše. A to je z mého pohledu určitě špatně. Že sem napíše a pak už se třeba ani nevrátí, protože ji odpověděli jinde mi také jako problém nepřipadá. Radu dostala (i když jinde) a pokud svůj dotaz dokázala správně a česky zformulovat, tak je obrovská šance, že na daný dotaz navede Google přístě i někoho dalšího, kdo má stejný problém. Aspoň tak funguju třeba při programování. Nevzpomínám si, že bych se někdy na něco někde ptal, vše se mi podařilo najít na Google.

Už jen ta reklama na Facebooku, kdy na uživatele řve červená a modrá na bílém podkladu - to nemá se zvířaty, přírodou a chovatelstvím nic společného. Tyhle barvy prostě neevokují příjemnost a přírodu. Už to, že si jako dva berani stále za tou grafikou a barevností stojíte ukazuje, že je tu šance pro mnohé další majitele, kteří jsou tvárnější. 

Věřím, že jste dobrý chovatel, v tom se zase nevyznám já. Stejně jako vy se nevyznáte v reklamě. Že řve je rozhodně dobře. Reklama, která neřve zapadne. A na webu si můžete přepnout barevné téma a máte krásné přírodní barvy :). Které ale zase v někom evokují kopírování ifauny. Ano, řada tvárnějších majitelů šla cestou kopírování a nevadí jim to. My jsme se drželi našich barev, které máme už více než 10 let stejné. A červenou a modrou najdete například na řadě papoušků.

Je jasné, že všem se opravdu zavděčit nedá a ani se o to nesnažíme. Je potřeba držet si nějaký stanovený koncept webu a ten na základě vašich připomínek upravovat. Ale základy opravdu necháváme na nás. Od června, kdy na webu pracuji se například funkce diskuze více než zdvojnásobily. Zmíním hlavní jako je označení navštívených témat, upozornění na nové příspěvky, skok na poslední přečtený příspěvek, zobrazení kdo je v diskuzi online zelenou tečkou, stránkování i nad seznamem témat... Mohl bych i pokračovat a to je pouze diskuze. A všechny tyto nové funkce vzešly na základě vaší zpětné vazby. 

Od listopadu máme novou grafiku. Celý web je přehlednější a aspoň mně se mezi jednotlivými částmi webu prochází lépe než na staré verzi. Jak co vypadá hodnotit nebudeme, každý má jiný názor. Šlo hlavně o přehlednost a jednotnost ovládacích prvků a to se podařilo.

Během příštího roku nás čeká řada dalších nových funkcí a vzniknou i celé nové části webu. Průběžně budu samozřejmě doplňovat i vaše další požadavky, jako tomu bylo do teď. Třeba se může zdát, že jsme něco ignorovali, jak píše Honza, ale ve většině případů je to jen součást nějaké větší úpravy, kterou plánujeme (například zmíněné nastavení soukromí). Před Vánocemi jsem už na web neměl vůbec čas. V práci provozujeme e-shop, takže nám každý rok začíná období, kdy v práci v podstatě bydlíme :). Přes svátky jsem si dal chvíli oddych, ale už na webu začnu zase pracovat.

Vidíte tedy, že se tu stále něco děje a mění a je jasné, že vše nejde udělat hned.

Chtěl bych vám poděkovat za přízeň v letošním roce a popřát mnoho štěstí a zdraví do roku nového. Věřím, že se zde budeme i nadále setkávat a že najdeme společnou řeč ve většině témat.

Obrázek
kometa
kometa 31.12.2023, 14:42:30 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.12.2023, 09:50:17

Mýlíte se a nepochopil jste.

kometa
kometa 31.12.2023, 14:47:15 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.12.2023, 23:26:32

k papouškům, i kdybych začal psát jméno Radim, tak tady bude stejně pořád hromady anonymů.

Ale bylo by o jednoho anonyma méně. Pro vás by se přece nic nezměnilo - jenom byste byl Radim a ne anonymní. Zůstal byste v “utajení” jako doposud.

kometa
kometa 31.12.2023, 15:19:25 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Bez anonymů je tady v podstatě mrtvo. Zrovna vy dvě to neoživíte. 

Čtěte text, nehledejte kdo zs čím stoji a jak to asi tak myslí a mate přehled stejně jako já. Nevnucujte druhým tu vaši jedinou “svobodu”.

Tak tomu říkám vtip týdne! Možná i měsíce.🤣

kocoura219
kocoura219 03.01.2024, 07:41:37 xxx.xxx.108.252

A já bych chtěla napsat, jak se mi líbí, že přes Vánoce byl u loga webu obrázek stromečku, který byl později nahrazen pfkem. Je to “taková blbost”, ale milá 🙂 

Bobca
Bobca 03.01.2024, 07:51:08 xxx.xxx.20.192

jéé..ještě tam jsou skleničky na přípitek🙂já si nevšimla..Dík za upozornění.👍Milé…

Buggyra
Buggyra 03.01.2024, 12:50:50 xxx.xxx.198.226

Milí zbynku a ravene, děkuji za vše, co pro nás děláte, a i Vám přeji do nového roku pevné zdraví i nervy, mnoho radosti a úspěchů!

Zrzavci
Zrzavci 03.01.2024, 13:10:22 xxx.xxx.226.6

Já se s dovolením taky přidám opožděně s poděkováním a přáním toho nejlepšího pro vás pánové. A krom zdraví, štěstí a pohody přeji upřímně i hodně úspěchů. Zasloužíte si to. 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.