Aktuálně: 3 722 inzerátů210 648 diskuzních příspěvků18 256 uživatelů

Rady a nápady k webu ChovZvířat.cz

kometa
kometa 29.12.2023, 12:55:27 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.12.2023, 10:43:25

Fajn.

Ale stejně nerozumím, proč se tolik bráníte vystoupit z anonymity. Viz Bobca.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.12.2023, 12:59:22 xxx.xxx.171.177

Je to naposledy co reaguji na hloupý anonymní příspěvek. Pane , paní, třetí osobo neurčitého pohlaví, už pouhý fakt, že se neobtěžujete váš , vy tomu říkáte mozek?, zatížit něčím tak jednoduchým, jako je vymyšlení jednoduché přezdívky, způsobil, že mě vaše názory a bláboly přestaly zcela zajímat.  Žvaňte si dál co je libo, osobně přestávám odpovídat a jakkoli reagovat na cokoli co vyplodí bezpohlavní neurčitý anonym.

raven_kix
raven_kix autor webu
29.12.2023, 15:50:52 xxx.xxx.230.164

Ahoj všem, po vánoční pauze jsem se konečně dostal ke slibovaným úpravám a opravám. Před chvílí jsem nahrál tyto změny:

• Maximální počet fotografií u příspěvku v diskuzi jsem nyní zvýšil na 20.
  • Upravil jsem funkci pro vkládání Youtube videa. Měla by nyní zvládat více formátů odkazů a také časovou značku. Nyní by tedy měl jít vložit přímo odkaz z funkce Sdílet na Youtube.
  • Opravil jsem otevírání fotografie u citace, už se nebude otevírat do nového okna.
  • Opravil jsem filtrování v inzerci, děkuji uživateli z Facebooku, který mě na to upozornil. 
  • Opravil jsem stránku s komentáři uživatele, nyní už se zobrazuje správně. Děkuji uživateli Lupus za upozornění.

Nyní popřemýšlím co s anonymními uživateli. Osobně nechápu, proč mají někteří problém s registrací. Registrací nám totiž nemusí sdělit žádné osobní údaje. Nekontrolujeme nikomu občanku, takže si může do jména a příjmení vyplnit co chce. Naopak získá řadu výhod a může psát mnohem pohodlněji. Ale to je každého věc.

Jakýkoliv systém na odlišení anonymů půjde snadno obejít a ještě jim to bude dělat dobře, jací jsou z nich “hekři” 🙂.

K blokaci anonymních uživatelů jsem se vyjadřoval už dříve a zatím jsem názor nezměnil. Stručně. Odradí to možná několik málo anonymů, kteří tu pravidelně píšou, ale určitě to odradí mnohem více nově příchozích, kteří by se reálně zeptali na nějaký dotaz.

raven_kix
raven_kix autor webu
29.12.2023, 15:55:34 xxx.xxx.230.164

Tak první poznatek, IP adresa zdejšího posledního anonyma ukazuje Londýn, tedy zapnuté VPN v prohlížeči. Je tedy více než pravděpodobné, že je to jeden z nás. Za mě by tedy bylo vhodné si nejdříve sáhnout do svědomí a říct si, jestli je to opravdu nutné.

S tím si ale snadno poradíme… jak zmínil bratr, v inzerci už máme pár opatření nasazených a fungují víc než dobře. Zkusím promyslet vhodně nasazení i sem do diskuze. 

SMS do toho zatím nijak tahat nebudeme. V tom naprosto souhlasím s názorem výše. SMS už by byl konkrétnější údaj, než kdyby se člověk registroval s nějakým nově založeným anonymním e-mailem.

honzapm
honzapm 29.12.2023, 18:28:55 xxx:xxx.262e:b9cc

Pokud je tedy pro Ravena na prvním místě nový příchozí s dotazem,
a chce tedy místo diskuse mít jen poradnu, pak je vše v pořádku.
Už před časem jsem pochopil, že Raven není hoden dělat admina.
Moudřejší ustoupí - tudíž děkuji za vše a mějte se tu dobře.
Snad na ty dotazy bude mít kdo odpovídat.

kometa
kometa 29.12.2023, 18:46:28 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 29.12.2023, 15:50:52

Odradí to možná několik málo anonymů, kteří tu pravidelně píšou, ale určitě to odradí mnohem více nově příchozích, kteří by se reálně zeptali na nějaký dotaz.

No, mně ani tak nevadí anonym, který se přijde zeptat. Jako jednorázovou záležitost to chápu. Ale mám pocit, že většina nově příchozích, kteří mají problém, stejně vystupuje pod nějakým nickem.

Ale co je nepřehledné, když takový anonym (anonymové) začne (začnou) diskutovat.  V tom se pak, asi nejenom já, ztrácím.

Anonymní (neregistrovaný) 29.12.2023, 18:46:46 xxx.xxx.7.108

Jako, hodně webů jakž takž funguje s tím, že příspěvek nejde vložit jinak, než že se zaregistruju. Sice tam je furt spousta trollů se záplavou nových a nových emailů - účtů, ale jde to i tak.

Bobca
Bobca 29.12.2023, 20:34:46 xxx.xxx.20.192

Ale co je nepřehledné, když takový anonym (anonymové) začne (začnou) diskutovat. V tom se pak, asi nejenom já, ztrácím.

a o tom je řeč..ztrácí se souvislost,kdo na co odpovídá..

Bobca
Bobca 29.12.2023, 20:35:56 xxx.xxx.20.192
honzapm:

Pokud je tedy pro Ravena na prvním místě nový příchozí s dotazem,
a chce tedy místo diskuse mít jen poradnu, pak je vše v pořádku.
Už před časem jsem pochopil, že Raven není hoden dělat admina.
Moudřejší ustoupí - tudíž děkuji za vše a mějte se tu dobře.
Snad na ty dotazy bude mít kdo odpovídat.

Honzíku-to jsem jaksi nepochopila….ale je to vaše volba,a je to škoda..😟

Fikovnice
Fikovnice 30.12.2023, 13:10:12 xxx.xxx.63.25
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.12.2023, 18:46:46

Promiňte, ale proč se tím tedy neřídíte?🙄

Anonymní (neregistrovaný) 30.12.2023, 23:26:32 xxx.xxx.7.235
Fikovnice:

Promiňte, ale proč se tím tedy neřídíte?🙄

Promiňte, ale čím se mám jako řídit? Nebráním se úpravě/zrušení příspěvků bez přezdívky, ale do té doby jednoduše využívám stávající systém a nemám potřebu na tom něco měnit. 

Navíc mě zajímá inzerce, přispívám minimálně, prakticky jenom sem, 1 k papouškům, i kdybych začal psát jméno Radim, tak tady bude stejně pořád hromady anonymů.

acher
acher 31.12.2023, 07:14:52 xxx.xxx.222.196

Mně také anonymové vadí a tak to dělám po svém.Pokud se někdo anonymě zeptá,odpovím,ale jinak s anonymi nediskutuji.Nemám čas hledat,co kde který napsal.

Bobca
Bobca 31.12.2023, 07:39:58 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.12.2023, 23:26:32

a tak proč se nepřihlásíte pod jménem Radim?👍..Příjmení si můžete vymyslet🙂My nevíme,jestli diskutujete jenom tam,kde jste teď napsal..Je to prostě zvláštní-že tady tolik anomymů diskutuje a nelze je od sebe rozlišit..

honzapm (neregistrovaný) 31.12.2023, 08:26:58 xxx:xxx.262e:b9cc

Tento web popírá sám sebe.
V červnu jsme požádali, aby zmizel nesmyslný a nediskrétní Seznam přihlášených.
Ne každému je příjemné “být stále vidět”.
Já třeba nechám PC zapnutý, odejdu do vedlejšího bytu, pořád tu “vypadám online”.
Majitelé tohoto webu požadavek nepřijali.
Namísto jednoduchého zrušení nevhodného a zbytečného seznamu diskutovali.
Velká chyba.
Spousta uživatelů to tedy vyřešila tak, že se raději odhlásila.
A pak, když náhle chcete diskutovat, diskutujete jako nepřihlášený anonym.
Pak tu Raven uvede, že “netuší”, proč je pro lidi problém se registrovat.
A to je PŘESNĚ to jeho nepochopení. Nemá komplexní uvažování.
Netuší, že něco vzniká pro něco.
Zrušit Seznam přihlášených je první základní věc, která měla být půl rohu hotová.
Nebo měl mít přihlášený uživatel na svém profilu možnost volby - zobrazovat můj stav online - ano/ne.
Tohle neřešení a diskutování je šílené. 
Majitelé uživatelům vnucují svůj náhled a ten náhled je špatný.

Smutné je i to, že např. o této diskusi drtivá většina uživatelů neví.
Když se podíváte na domácí stránku, nikde nevidíte Diskuse Ostatní.
Pak logicky nemohou mít nedůvtipní majitelé adekvátní zpětbou vazbu.

Web má spoustu chyb - např. při psaní příspěvku se text automaticky
neukládá. Vypadne-li vám internet nebo na PC omylem zmáčknete
v okně Zpět, celý psaný text zmizí. Na iF fungovalo ukládání psaného,
takže jste příspěvek mohli rozepsat večer a ráno jej dokončit a odeslat.
Nefungují popisky fotografií v příspěvku a další. Nikoho to nezajímá.
Všimli jste si, jak se na faunaportal.cz rozjela inzerce? (drůbež)
Tady se v této oblasti neděje zhola nic. Místo toho na hlavním panelu
stále vidíme zbytečnosti jako Domů, Chat (OMG) a další. 

Vrcholem je panel Vložit dotaz, který v kolemjdoucích opravdu
evokuje Poradnu, místo aby se web snažil o kvalitní diskusi odborníků.
Pak vystresovaná madam, které něco ohlodá slepici, vloží svůj
nesmysl do pěti skupin na FCB, sem i na portál - ale za hodinu
už ani neví, že sem něco vkládala - proto jsou ty nereg dotazy o ničem.
Na FCB jí mezitím odpovědělo 30 lidí a “má to vyřešeno”.
Tento web by si nikdy neměl hrát na friendly k takovým uživatelsky
nevděčným výpadům a momentům, kdy uživatel se nevrací.

Know-how jsme vám zcela zdarma poskytli neuvěřitelné množství.
A, bohužel, evidentně to nepadlo na úrodnou půdu.
Už jen ta reklama na Facebooku, kdy na uživatele řve červená a modrá
na bílém podkladu - to nemá se zvířaty, přírodou a chovatelstvím nic
společného. Tyhle barvy prostě neevokují příjemnost a přírodu.
Už to, že si jako dva berani stále za tou grafikou a barevností stojíte
ukazuje, že je tu šance pro mnohé další majitele, kteří jsou tvárnější.
Nashledanou.

balu
balu 31.12.2023, 09:16:50 xxx.xxx.152.98

Sraz anonymů na diskuzi Politici v sekci Psi v podstatě tu diskuzi zabíjí. 

Bylo by opravdu fajn se zamyslet nad tím, jak řešit odlišení diskutujících. Podle mě jediné řešení je vyžadovat pro přidání příspěvku přihlášení a tedy registraci. Protože nic nebude řešit číslování anonymů ani to, že si budou muset zvolit pro přidání příspěvku nějaký nick, protože ten nick bude moci být pokaždé jiný, když to nebude na základě uloženého údaje - registrace. 

zbynek
zbynek autor webu
31.12.2023, 09:45:33 xxx.xxx.230.164

Dobrý den, dovolte mi reakci na to, co zaznělo. 

Drvodelka, balu: už to máme vyřešené, zpřehlednění diskuze to hodně pomůže. Každý anonym dostane podle ip adresy obrázek zvířete, už nebude nutné koukat na čísla ip adresy ale budou mít klasicky svou profilovku, to hodně vyřeší.

honzapm:

Nebo měl mít přihlášený uživatel na svém profilu možnost volby - zobrazovat můj stav online - ano/ne.

Ano tato funkce bude doplněna.

Smutné je i to, že např. o této diskusi drtivá většina uživatelů neví. Když se podíváte na domácí stránku, nikde nevidíte Diskuse Ostatní. Pak logicky nemohou mít nedůvtipní majitelé adekvátní zpětbou vazbu.

Tato připomínka je jaksi úplně mimo. Dávat na úvodní stranu odkaz na diskuze ostatní určitě ne. To rozhodně není to nejdůležitější na tomto webu.

Web má spoustu chyb - např. při psaní příspěvku se text automaticky neukládá. Vypadne-li vám internet nebo na PC omylem zmáčknete v okně Zpět, celý psaný text zmizí. Na iF fungovalo ukládání psaného, takže jste příspěvek mohli rozepsat večer a ráno jej dokončit a odeslat. Nefungují popisky fotografií v příspěvku a další.

Tento požadavek s ukládáním rozepsaného příspěvku jste nám vznesl poprvé před 14 dny, do té doby to tu od nikoho nezaznělo. Už jsme se o tom bavili, pokusíme se o to. Popisky fotek také budou.

Místo toho na hlavním panelu stále vidíme zbytečnosti jako Domů, Chat (OMG) a další.

Domů tam být musí, chat bude nahrazen článkama, aby byly víc na očích, o tom už jsme se bavili.

Know-how jsme vám zcela zdarma poskytli neuvěřitelné množství. A, bohužel, evidentně to nepadlo na úrodnou půdu.

S tím souhlasím asi úplně nejméně, web se během několika málo měsíců úplně změnil, hlavně z vašich popudů. Graficky vznikne ještě jeden vzhled, bez té výrazné červené, na kterou je tu často poukazováno. 

Nutno podotknout, že nás web neživí, chodíme do práce a všechno děláme ve volných chvílích. 

Anonymní (neregistrovaný) 31.12.2023, 09:50:17 xxx.xxx.15.215

Bez anonymů je tady v podstatě mrtvo. Zrovna vy dvě to neoživíte. 

Čtěte text, nehledejte kdo zs čím stoji a jak to asi tak myslí a mate přehled stejně jako já. Nevnucujte druhým tu vaši jedinou “svobodu”.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.