Aktuálně: 3 724 inzerátů210 793 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Rady a nápady k webu ChovZvířat.cz

balu
balu 29.10.2023, 18:13:37 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 29.10.2023, 15:07:54

Díky!

Anonymní (neregistrovaný) 29.10.2023, 18:42:37 xxx.xxx.139.4

Ještě bych s díky počkala.Pokud je never ten samý člověk z Fauny, jistě vzpomenete co vyvedl s tamním webem po odchodu. Všude reklama,rozházené příspěvky a nedal se vložit příspěvek několik dní.

hujer (neregistrovaný) 29.10.2023, 18:46:02 xxx.xxx.237.153
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.10.2023, 18:42:37

Co to znamená?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.10.2023, 18:56:07 xxx:xxx.fa60:7d6b

Za sebe musím říct, že bych se přimlouvala za omezení debat na téma politiky. S chovatelstvím má něco společného pouze velmi , velmi okrajově a jedinné co spolehlivě vyvolá jsou hádky a vzájemná averze. Míst, kde se dá debatovat na jakékoli politické téma je mnoho, zde by stačila chovatelská témata.

Stanin (neregistrovaný) 29.10.2023, 19:27:03 xxx:xxx.:1

Na liště nahoře je inzerce, diskuse … a články tam nevidím.

mastnacekk
mastnacekk 29.10.2023, 19:33:42 xxx.xxx.174.32
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 29.10.2023, 18:56:07

Zbytecny omezovani, nekdo chodi jen treba sem a chce si o debilech v politice pokecat. Neni potreba vse ridit. Forum je obraz spolecnosti. Budete umlcovat kolegy v pravci, kolemjdouci atd???

raven_kix
raven_kix autor webu
29.10.2023, 19:36:41 xxx.xxx.230.164
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 29.10.2023, 19:33:42

Souhlasím, není to o chovu, ale myslím, že po přesunu do kategorie Ostatní to není problém.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.10.2023, 20:46:28 xxx.xxx.16.130
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 29.10.2023, 19:33:42

Nejde mi o to někoho umlčovat, sama na tohle vlákno ani nechodím. Jen mi prostě přijde, že hádky vznikající při debatách o politice zbytečně ovlivňují debaty mnohem víc se týkající chovu zvířat.

Nicméně máte pravdu, číst to nemusím, ani nebudu 👍.

assil
assil 30.10.2023, 08:40:08 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 29.10.2023, 20:46:28

Já teda nevím, ale kromě neverenda v  Politice žádný hádky nebyly, rozdílné názory ano, ale nikdy to nešlo vyloženě do hádek a urážení.

kometa
kometa 30.10.2023, 09:02:37 xxx.xxx.224.101
Názor:

Zde je můj krátkodobý názor na web a její komunitu:

Web jako takový působí velmi dobře, propracovaně a uhlazeně, ale diskuze to je jiná kapitola. Vypadá sice pěkně, ale ti diskutující… to je mi ale sebranka. Dříve jsem párkrát navštívil iFaunu, když jsem potřeboval něco zjistit a teď zjistím, že jsou i tady. Opravdu by se admini měli zaměřit na dehonestující, urážlivé komentáře, které by, dle mého, neměly zde mít místo. Řeknu příklad: zeptám se na cokoliv - odpovědi většinou jsou: nastudujte si to, co si to dovolujete něco takového chovat, stejně vám to zdechne nebo nejste dosti inteligentní, aby jste byli hodni chovat toto zvíře. Samozřejmě je to zaobaleno mezi řádky, aby to působilo, že nic takového v příspěvcích není, v horších případech je to sděleno rovnou. Ale pozor, když na nějakou koninu zeptá někdo s x komentáři, tak je svatý a ostatní se mu snaží opravdu pomoci (takhle by to mělo být). Doopravdy z těchto vláken se člověk něco doopravdy dozví, v ostatních není nic jiného než urážky, posílání ke knihám atd.

Proto se ptám, potřebujeme tedy takovéto rady? Je potřeba urážet kohokoliv, kdo zde napíše, byť hloupou otázku? 

Zajímalo by mě, zda diskutující někdy učili děti počítat? Taky jste jim řekli, že jsou hloupé, když to hned neví a poslat je ke knihám, že si to mají nastudovat? Velmi smutné. 

Jinak zpátky k webu. Vylepšení bych viděl pouze u diskuzí. Na jednu stranu tu máme vlákno s politikou a vtipama, na stranu druhou otázky anonymních lidí, kteří dostanou max sodu od zdejších “profíků”. Témata, viz. politika atd., by zde vůbec neměly co dělat, protože k tématu tohoto webu nemají co nabídnout. U anonymních příspěvků s tunou odpovědí o ničem, bych smazal ty odpovědi, které nepomáhají. Max. člověka (včetně mě) odradí cokoliv napsat (sami zavíráte dveře novým účastníkům diskusí a zůstanou tu pouze jedni a ti samí). 

Tato komunita je velmi toxická a je potřeba ji naučit zásadám slušného chování na internetu. A proto jim sděluji v jejich stylu toto: “Běžte si své slušné chování na internetu nastudovat do knih slušného chování.” 😉

Víte, co je problém?

Jiný názor než můj je automaticky považován za toxický. Současná mladá generace neumí přijmout kritiku. Ani tu konstruktivní.

Thielli
Thielli 30.10.2023, 09:17:30 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.10.2023, 09:02:37

Ke kometě: Myslím, že přijmout kritiku umí málokdo, myslím, že staří za mladými nezaostávají. 

K textu výše: Autor vyjádření výše si například stěžuje, že na hloupý dotaz dostane sprchu v podobě směrovek ke studiu. Třeba ale zrovna u této stížnosti je třeba rozlišit dotaz podle kontextu. Napíše sem (ten “hloupý” dotaz) někdo, kdo třeba uvažuje o nějakém chovu a je i na začátku s hledáním informací. Tomu se pak (co si pamatuji) dostanou informace. Další skupina je skupina líných tazatelů. Nechce se mi nikde vyhledávat, prsknu sem dotaz a vy koukejte poslat úhledný balíček informací. (ve smyslu: Co bych vařil, jídlo si objednám až domů…). Třetí skupina je asi nejhorší - už mám doma zvíře, které jsem si pořídil podle poslední módy bez jakékoli vědomostní přípravy a vy mi teď poraďte, jak to s ním mám dělat (a hlavně na mě u toho nebuďte nepříjemní).  

A jinak - pokud někdo zdejší komunitu považuje za toxickou, pak není snazšího řešení než ji opustit a přemístit se jinam, někam do zdravého prostředí. 

Buggyra
Buggyra 30.10.2023, 09:19:39 xxx.xxx.198.226

A jinak - pokud někdo zdejší komunitu považuje za toxickou, pak není snazšího řešení než ji opustit a přemístit se jinam, někam do zdravého prostředí.

Podpis, podtrh, vytesat do kamene, do diamantu, pravda pravdička jako pečená žabička!

kometa
kometa 30.10.2023, 09:33:13 xxx.xxx.224.101
Thielli:

Ke kometě: Myslím, že přijmout kritiku umí málokdo, myslím, že staří za mladými nezaostávají. 

K textu výše: Autor vyjádření výše si například stěžuje, že na hloupý dotaz dostane sprchu v podobě směrovek ke studiu. Třeba ale zrovna u této stížnosti je třeba rozlišit dotaz podle kontextu. Napíše sem (ten “hloupý” dotaz) někdo, kdo třeba uvažuje o nějakém chovu a je i na začátku s hledáním informací. Tomu se pak (co si pamatuji) dostanou informace. Další skupina je skupina líných tazatelů. Nechce se mi nikde vyhledávat, prsknu sem dotaz a vy koukejte poslat úhledný balíček informací. (ve smyslu: Co bych vařil, jídlo si objednám až domů…). Třetí skupina je asi nejhorší - už mám doma zvíře, které jsem si pořídil podle poslední módy bez jakékoli vědomostní přípravy a vy mi teď poraďte, jak to s ním mám dělat (a hlavně na mě u toho nebuďte nepříjemní).  

A to já myslím, že ano. Že mladí neumějí přijmout kritiku. Není to jenom jejich chyba - rodiče jim umetají cestičku, protože přece oni jsou ti nejlepší (znám ze školy). A když na sociálních sítích nedostanou patřičný počet liků, tak se psychicky hroutí.

Můj názor.

S ostatním souhlasím.

Doron
Doron 30.10.2023, 09:50:24 xxx.xxx.25.46

Konstruktivní kritika je obtížná disciplína, málokdo ji ovládá. Je to v podstatě dialog, který by měl pomoci ke zlepšení situace , měl by být vnímán jako pomoc . Tedy nezaměňovat s tím, že kritika je konstruktivní, když ( když si myslím že) mám pravdu 😅.

Jinak je kritika jedem každé diskuze, slouží pak jen k uvolnění napětí , uplatnění moci, potrestání, vypuzení z komunity atd.. , i to má v komunikaci svůj význam, ale nenamlouvejme si pak, že to myslíme dobře.

Kritika je ponižující, kdo ji zažije, už většinou na tenhle web nepřijde, což je škoda kvůli sledovanosti.

kometa
kometa 30.10.2023, 09:53:51 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.10.2023, 09:50:24

Nesouhlasím.

Konstruktivní kritika je něco, co se mi na první dobrou samozřejmě nelíbí.  Ale co mě přinutí se zamyslet, jestli ten druhý nemá náhodou pravdu. A co mě posune dál.

Nemám na mysli ponižování a zesměšňování. To se tady zase tak často neděje.

Thielli
Thielli 30.10.2023, 09:55:42 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.10.2023, 09:50:24

Jinak je kritika jedem každé diskuze, slouží pak jen k uvolnění napětí , uplatnění moci, potrestání, vypuzení z komunity atd.. , i to má v komunikaci svůj význam, ale nenamlouvejme si pak, že to myslíme dobře.

Hádám se a nesouhlasím! 🙂 - pokud se doma s nečím morduju a nejde mi to a nejde a jsou tu lidé, kteří už to zvládli a napíšou mi - heleďte, děláte to ale úplně blbě, musíte jinak, tak nejen že mě ti lidé odsud nevypudí, ale naopak mě zde přišpendlí. 

Doron
Doron 30.10.2023, 09:58:08 xxx.xxx.25.46
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.10.2023, 09:53:51

S  kterou částí nesouhlasíte ?

kometa
kometa 30.10.2023, 10:03:08 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.10.2023, 09:58:08

S tím poslední odstavcem.

Ale už mi to došlo. Vy rozlišujete kritiku na konstruktivní a kritiku (nekonstruktivní čili tu ponižující?). 

Neboli se vlastně shodneme. 

Nik (neregistrovaný) 30.10.2023, 11:00:27 xxx.xxx.180.77
raven_kix:

Dřív byly ikonky například i takové 🙂.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ty se mi líbí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.