papoušek senegalský
no kokino je ta nejvíc nejoblíbenější mlska - př. slunečnicové semínko, dýňové... je to něco co nedostává v denním krmivu a je to pro něj velmi vzácné a udělal by pro něj vše. Na téhle stránce to hezky popisují. S Rikim (amazoňan oronžovokřídlý) to používáme, ale jsme zatím jen na začátku, máme nacvičenou vodící hůlku a teď pracujeme na "ano". Jde hlavně o srandu :-)
http://www.lerl.info/clickertraining/index.php
Radila bych u toho kousání vysledovat, co mu předchází. Nějaký spouštěč tohoto chování.
Nevi nekdo o naky dyskuzi senegalskych papousku
Všechny zdravím. Dnes dostala naše Nela (papoušek senegalský) nové balení kemiva. Předešlé bylo obsahově stejné, ale tohoto se nějak netkne. Vyžrala dýňová semínka...snad neumře. Máme vyčkat.....opět připomínám, že je obsahově zcela stejné.
Děkuji za odpověď.
zkusila bych nejdříve namíchat se starým a dávku nového v denní dávce zvyšovat a starého snižovat, možná že je obsahově stejné ale semena jsou od jiného výrobce, tedy jsou zpracovávány jinde a z vlastní zkušenosti: kupovala jsem jeden druh krmiva za 89Kč pytlík, ten měla od začátku, najednou se v tomto krmení oběvovali moli a to po sobě takže jsem přešla na krmení 165Kč stejně velký pytlík, toho se ani nedotkla a jelikož bylo zamolované zrní odstraněno nemohla jsem již míchat, musela jsem koupit znovu minulé zrní a teď míchám, už žere i ty nové
Dobrý den.
Co se týká kousání senegalce. Je to jejich povahou. 2, 3 roky jste šílení kamarádi, nebo s někým jiným, a rázem, proštípne ucho, prokousne ret, kousne do prstu. Pokud senegalec neprojde "pubertou" nikdo neví na čem je. Každý ji má různě, ale cca 5 rokem by ji měl mít za sebou. Takže co platilo první 4 roky, již nyní padá. Koukal jsem sice na různá videa našich "kolegů" chovatelů z USA (:-)) , kde se jim na 100% daří těmto neduhům papoušky odnaučit, ale nevím kde dělají soudruzi z NDR chybu, když se to u nás nikomu tařka nedaří.....
Takže, pokud začal dané jedince štípat, obávám se, že s tím již nic neuděláte, pokud si to papoušek sám nerozmyslí.
Co se týká toho krmení. Může se stát, že nová směs může být něčím "napuštěná" ošetřená proti plísním apod. a to mu může vadit, proto se do toho nehrne. Tím když to smícháte, může to mít utlumující efekt. To samé může být také opačně, co podáváte je něčím cítět a z nového to necítí......