Dobry večer ,
Chtel jsem se zeptat, jakým zpusobem lze vyřešit problém, kdyz mám volieru v kuchyni kousek o linky. Jasne, ze vím, ze teflon je pro papousky smrtící, ale jestli pomůže například koupit "neteflonovou" pánev..? S vařením a pod...diky
Zdravím,
kuchyň není nejzdravější místo pro papouška. Nejen teflonové výpary, ale i ostatní výpary z vaření mu škodí. Trvale bych tam tu klec nenechávala. Já jsem nakoupila železné a keramické pánve (ne polské, těm nevěřím) místo těch teflonových, a to je papoušek v kuchyni jen občas, když se nevaří. Nikdo neměřil jak dlouho jedovaté výpary v místnosti zůstávají, tak proto. Navíc máme i dva pejsky, kterým to také jistě škodí, i když ne tak rychle jako ptákům. Trochu by to mohla vyřešit čistička vzduchu, pokud nemůžete voliéru dát jinam než do kuchyně. Ale je těžké vybrat správnou. Na netu jsem také hledala, ale u všech čističek jsou názory pro i proti, tedy že nepracují tak jak výrobce popisuje. Takže alespoň často větrejte, ale pozor na průvan a v zimě na ledový vzduch, aby to nešlo přímo na papouška.
A když vaříte tak by měl být rozhodně v kleci, aby nepřišel k úrazu od vařící tekutiny nebo horkého nádobí.
No ja doma skoro vubec nevarim, takze ten problém se stěhováním do jiné místnosti asi ted řešit nějak nemusím, snad, ale rano vajíčka nebo neco malého na snídaně si chci vařit, aspon jednou za cas:) tak se prave proto ptám, jestli pomůže koupit normální obyčejnou železnou pánev?...
No ja doma skoro vubec nevarim, takze ten problém se stěhováním do jiné místnosti asi ted řešit nějak nemusím, snad, ale rano vajíčka nebo neco malého na snídaně si chci vařit, aspon jednou za cas:) tak se prave proto ptám, jestli pomůže koupit normální obyčejnou železnou pánev?...