Další věc s kterou nesouhlasím je, že někomu vnucuji svůj názor. Přeci mám právo diskutovat a za svými názory pevně stát. Když jsem v tomto tématu napsal svůj názor (první příspěvek), tak první kdo na můj názor reagoval byl pan Šiška. Proč bych tedy nemohl opět reagovat ne jeho reakci na můj příspěvek? Pokud si to pečlivě pročteš, tak já napsal svůj názor a někdo jiný se ho snažil zpochybnit, tak nevidím důvod proč svůj názor nepodpořit a neobhajovat ho, když si myslím, že je správný.
Máš tedy ještě nějaký problém? Pokud ano, tak mi ho klidně řekni. Uvědom si ale jedno, přispívám z vlastní dobré vůle, píši články z vlastní dobré vůle. Pokud chceš, aby zde JAKOŽE FUNDOVANĚ radili a přispívali děti od 10 - 15 let, tak stačí říct. Můžu odejít o dům dál a věřím, že jinde mé články a zkušenosti zajisté ocení.
Osobně si myslím, že mám právo obhajovat své názory, samozřejmě pokud si o nich myslím, že jsou správné.
Závěrem: Celé toto téma bylo o koupi ochočeného ptáka na burze tudíž vystavovaného někde na pultě (stole) v přenosce či menší kleci nikoliv o pouhém předání papouška mazlíčka z důvodu větší vzdálenosti mezi chovatelem a kupujícím. Pak zde od tématu někdo odbočil na celkový prodej ptactva (plachých i ochočených), ale já neustále psal o prodeji ochočených ptáků na burze, že mi to nepřipadá věruhodně. Napsal jsem tudíž svůj názor za kterým jsem pevně stál, ale nikomu jsem ho nevnucoval a taky jsem respektoval názory ostatních přispěvovatelů.
Zbyňku: Pro ochočeného ptáka je každá změna určitým stresem. Uvědom si, že v době dokrmování papoušek přišel do styku s omezeným počtem lidí a teď najednou jich bude v jeden den stovky, až tisíce, kteří kolem něj projdou, taky změna prostředí a převoz autem. Je to prostě pro ptáka něco nového.