burza v přerově
A na každé burze co jsem navštívil jsem nějaké krotké papouchy viděl.
Jak ukážete kupujícímu zda je papoušek opravdu krotký? To si ho vytáhnete na ruku a riskujete, že se něčeho lekne a vzlítne? Podle mě tímto akorát podporujete ty neseriózní chovatele, kteří na burze řeknou, že pták je ochočený, ale majitel doma zjistí pravý opak. Co potom? Kupující nezná adresu a možná ani ne telefonní číslo, protože se dobrým vystupování a nadšení z nového mazlíčka nechá oblbnout. Ano je možné že prodávající poskytne telefonní číslo, ale nemusí být jeho, nebo nemusí reagovat na telefonáty. Píšete zde, že osobní kontakt je nejlepší a já právě u ochočených ptáků předpokládám, že osobní kontakt právě doma u chovatele je ještě lepší. Chovatel může dát kupujícímu krmení a další potřebné rady, které na burze v tom frmolu a hluku prostě lze někdy špatně poskytnout. Je to prostě můj názor. Já vám ten váš neberu.
Co se týká kupní smlouvy, tak nevidím v tom nic špatného právě naopak. Když jdu do obchodu, tak například na elektroniku dostávám záruku. Já prostě kupní smlouvu poskytuji a majitelé mají na výběr. Buď ji chtějí a nebo nechtějí. Podle mě je to docela slušné a seriózní v dnešní době, kdy se mezi chovateli člověk mnohdy nevyzná.
Co se týče vzdáleností, tak i když máme v Ostravě kvalitní veterináře, jezdil jsem se svými psy na vyšetření do Brna a třeba dysplasii jsem nechával vyhodnocovat v Hradci. Cone
To by znamenalo, že by si tam prostě jen papouška vyzvedla a podle mě je to velký rozdíl vyzvednout si papouška na burze a nebo teprve hledat ochočeného papouška na burze. Proto jsem psal ty morální zásady. Samozřejmě neodsuzuji to, že si někdo prostě papouška jen vyzvedne někde na burze, protože to má blíže než k vám domů. Je to vcelku logické. Kupující vás zná, možná, už i u vás byl, nebo prostě si skupující delší dobu píšete emaily a zasíláte mu fotky, kde prostě vidí, že je opravdu papoušek krotký, taky kupující vidí snahu vám pomoci. Kdežto vydat se na burzu a hledat tam vhodného chovatele, vhodného mazlíčka prostě nepodporuji a proto jsem napsal to co jsem napsal. Z dotazu tazatelky mi spíše připadá, že chce shánět mazlíčka na burze neříkám, že to není možné, ale říkám, že to není dobrý nápad.
Ondro, chtěl bych říct hlavně tobě. Každý má nárok na svůj názor a přál bych si, aby jsi stále dokola nevnucoval pouze ten tvůj. Když máš takové a takové zkušenosti s prodejem ochočených papoušků na burze, tak nám to sem napiš a řekni co si o tom myslíš. Na to by ti ale měl stačit jeden příspěvek. To, že pod tvým se objeví další s jinou zkušeností, neznamená, že se musíš začít hádat a všechny přesvědčovat, aby se chovali podle tebe. To se mi opravdu nelíbí a myslím si, že to nemá pro čtenáře žádný užitek. Spíš si o tobě udělají špatný obrázek. Byl bych rád, kdybys to pochopil a dal si na to pozor.
Díky, Luboš
Toto je můj celý názor, pravdu má každý a nikdo, proto je potřeba respektovat své názory.