- Příspěvek #110439
- Nahlásit
- Příspěvek #110412
- Nahlásit
Mám roselu a je ochočená. trvalo to roky, není to jako jiný papoušek. Chodí na ruku, není plachá, nechá se pusinkovat, nekouše. Kouše leda při stříhání drápků nebo mazání nožiček. Bere si jídlo z ruky, dokonce "somruje", když vidí, že si rozbaluji bonbon. Takže radím nevzdávat se. Rosela je náladová, jednou bude milá, další den Vás poklove, pak zase bude v pohodě. Jsou to takové malé barevné osobnosti ke sklony k hašteřivosti a dominanci, ale rozhodně nejsem jediná, kdo má roselu jako mazlíčka. Nemůžu ho třeba hladit po zádech nebo hlavičce, to se mu nelíbí. Ale bříško, zobák, nožky. To je vše v klidu.
Mám takový dotaz.Budu si pořizovat roselu,která je ve venkovní volieře a já jí budu mít doma v kleci.Je možnost jí ochočit?
ahojte...tiez mame rozely maju mlade a prave vyleteli z hniezda.je mozne aby dodobali mladatko? po vyleteni zilo iba jeden den.druhe sme zachranili a chcela by som sa este spytat ako ho mozem dochovat aby malo vsetko co treba.dakujem.
Mám ho třetí den, ještě se mě nepokusil klovnout :)
Dobrý den chtěla bych se zeptat. Kamarádka mi dala Rozelu,že jí nemohli mít kvůli zdraví v rodině. Řekla mi vše co má a nemá rád. Nestříhali mu drápy a tak celkově. nenechá se pohladit nic, jen si naleze na ruku a jde na rameno. Dala sem mu vše jako sepii a vše co potřebuje papoušek. Jen bych prosím poprosila o radu ted posledních pár dní je divný,povídám si s ním chtěla bych ho pohladit,ale utíká předemnou. Myslíte že je to tím,že na nej asi někdo byl hnusný?. A co s tím jak na něj. Sem opatrná. Nebo je možné,že mu chybí ten druhý? Děkuji za radu
Muj email Ajunka13@seznam.cz
Mam doma Roselku pestrou skoricovou asitak 5mnesicu. Jefurt placha anechce snami byt.😢
No úpřimně řečeno rosely nejsou zrovna snadno ochočitelné, pokud se nejedná o ručně dokrmené jedince a navíc pták starší, jak vy uvádíte, to bude velký oříšek. Skoro neřešitelný. Možná by bylo lepší prodat ji chovateli na chov a na mazlení si pořídit ručn dokrmené jedince.
mužu se zeptat jestli rozela pestrá muže mít kširy