Dobrý den,
mám strach o Toníka,papouška zpěvavého.Dneska jsem přišla a všimla jsem si,že má černý trus,jinak jsem nic nepozorovala.Potravu měl stejnou-granule,směs zrnin,senegalské proso v klasech,ořechy,jablka,banány,mandarinky a v minimálním množství piškoty a hlávkový salát.Tak jsem začala pídit na googlu,pídila jsem,pídila jsem až jsem se dopídila.Prý je to onemocnění jater-úplně jsem se zděsila.Tak jsem se rozhodla mu udělat dietu---vysadit ovoce,salát,piškoty a slunečnici,zkrátka nechat jen ořechy,granule a směs zrní.Klec jsem vyčistila,vyčistila misky,dala čerstvou vodu a zrní.I proso dostal nové.Sépiová kost zůstává a koupím mu písek na trávení.Ale velká rána přišla o chvilku později-v trusu se objevila krev! Nevíte,co to způsobuje? Jinak švitoří a před chvilkou se koupal.
Ještě bych se chtěla zeptat--->Nedávno pořád cucal železný řetízek u zrcátka,myslíte,že se přiotrávil zinkem nebo olovem a že ta krev ve stolici je od toho??
našla jsem adresu v Kolíně,
z webu http://www.poicephalus.eu/ostatni/veterinari-osetrujici-exoticke-ptactvo/
nevím jestli je to aktuální
Lékaři: MVDr. Petr Pohořalý, MVDr. Josef Král
Adresa: Roháčova, 280 02, Kolín
WWW: www.veterina-kaspar.cz
Tel.: 321 716 500, 737 176 265
Děkujem moc,dostal dietu a už je mu líp.Krev už se neobjevuje,koupila jsem mu grit,dostal novou misku na vodu a trus už začíná dostávat původní barvu (taková tmavě zelená,ale ne úplně černá+bílá).