Dobrý den,
od jednoho majitele z Olomouce jsem si koupila senegalského papouška (asi půl roku), že prý se o něho nemá čas starat, měl by být ručně dokrmovaný.
Tak jsem si ho přivezla domů a jde na rameno, ale trošku víc klove.. moc se nechce nechat pohladit.. a na ruku se mu nechce.. A strašně křičí... celkem dost hlasitě (bydíime v bytě)
Tak jsem se chtěla zeptat, zda byste mi něco neporadil, jak mám postupovat, aby se zase ochočil. Bude to určitě chtít hodně trpělivosti a pozornosti ... Hlavně aby nekloval..
Děkuji za odpověď ...
Připravit se na budování vztahu a obrnit se trpělivostí musíte ať už má na kroužku cokoliv, viděl velmi dobře zvládnuté žaky, senegalce a světe div se i andulky, které nebyly ručně dokrmovány.
Ahoj, je celkem jedno, jak je starý. Na rameno jde, to znamená, že důvěra k člověku v něm je. Na odstranění zlozvyků budete muset trpělivě a cíleně pracovat. Hlavně s papouškem trávit čas. Když bude dělat něco, co se vám nelíbí, tak ho prostě nechte třeba samotného, nebo ho vraťte do klece a přestaňte si ho všímat. Chce to čas, ale senegalci jsou velmi inteligentní a při laskavé výchově i velmi milí společníčci.
Tady jde spíše o to, že když jsme ho pustili z klece, tak strašně zmateně létal a narážel do dveří a nikde si pořádně nechtěl sednout. Až teda na to rameno.
Jinak čas mu věnuji veškerý. V kleci si popískává a dělá zvuky, co už se naučil, papání si bere přes klec i normálně z ruky (občas do ní klovne).
Tak třeba jestli je to jeho "létání" normální, nebo jak bych mu mohla pomoct si co nejlépe zvyknout, aby se mohl chodit protáhnout z klece. Děkjuji
Když ho budete mít na tom rameni,tak s ním chodit a ukázat mu celý byt a hezky na něj mluvit,aby si taky zvykl na váš hlas.Nemáte nějaké křiklavé barvy v bytě,zavěsy,obrazy nebo tak něco?Toho by se taky mohl při tom letání děsit.
Právě že ne.. máme maximálně červenou sedačku, ale na ni seděl, tak ta mu asi nevadí. Jestli to třeba není tím, že předtím byl v prádelně, kde si mohl sednout na šňůru a ta mu tu teďka chybí. Chystáme se mu udělat nějaký strom a bidýlka, aby si mohl sednout jak bude venku :-) Nechci ho moc stresovat, když si na nás asi ještě ani pořádně nezvykl. I když se v kleci chová normálně, tak venku mi příjde hrozně vystrašený.