Dobrý den,
již v mém předchozím téma "pouštění zpěváka z klece" jsem psala o tom,že chci mého papouška zpěvavého pustit z klece,a ptala jsem se na opatření.Dostavila se mi jen jedna odpověď,kde bylo že by bylo lepší ho nejdřív naučit sedat na prst.Jenže je tu takový problém.Nevím jak ho to naučit,protože brání zrcátko,a to velmi hodně,a navíc je strašně agresivní,klovnutí od něj hodně bolí.Pořád jakoby "vrčí" nebo co to vyluzuje a dělá takové divné "klapání zobákem",říkáme tomu louskání.Není ani ručně dokrmený,což je další.Zkrátka ho nechci celý život nechat v kleci,chci mu udělat život zajímavější.Nevíte,co s tím udělat?
Já osobně bych mu koupila hlavně protějšek - samičku. Bude spokojený. Takhle je upnutý na zrcátko, protože ho má za partnera. Ochočený mazel to stejně nikdy nebude a v páru jim bude dobře. Potom je postupně naučíte i na prolet.
Děkuji za odpověď---> O samičce jsem přemýšlela ale protože ho budeme mít 2 roky tak nevím,zda by novou samičku příjmul...Ale pokud mu to udělá dobře tak to udělám.
Ten speváčik vôbec nevyzerá zdravo, zoberte ho do ruky a vyskúšajte, či nemá vystúpenú hrudnú kosť. Podľa kvality /nekvality / operenia usudzujem, že môže byť začervený. Zdravý vták má krásne, uhladené perie!
Zdravý podle mě je,protože nedávno měl zánět a byl pod kontrolou odborného veterináře.Dneska už je zdravý.A navíc,pojem "seberte ho do ruky" je pro mě už teď hrozný,protože u veterináře jsme ho chytali do ruky, a pro neochočeného ptáka to je hrůza!!! Víte,jaký měl šok? Navíc,co ho máme 2 roky,tak je takový pořád.Podle mě je to tím,že tam má to zrcátko.Papoušek zpěvavý tvoří pevně semknuté páry,které jsou pořád spolu.To vím.Vzhledem k tomu,že to zrcátko bere za partnera,ale nehýbe se,tak se nebude hýbat ani on.Je to tak?
Dnes se ukázalo,že opravdu není v pořádku.Ale jaké pak začervení...Kam se hrabou červi...Má zřejmě chytla játra a sliznici z toho že cucal řetízek u zrcátka!!! Může si za to sám...Navíc je teď každou chvíli nemocný,není čemu se divit,vždyť je mu 15...
Dnes se ukázalo,že opravdu není v pořádku.Ale jaké pak začervení...Kam se hrabou červi...Má zřejmě chytla játra a sliznici z toho že cucal řetízek u zrcátka!!! Může si za to sám...Navíc je teď každou chvíli nemocný,není čemu se divit,vždyť je mu 15...