Dobrý den chtěl bych si pořídit většího papouška, který se dokáže naučit i mluvit, ale není moc hlučný. Chci se zeptat jestli vůbec nějaký takový je? :) Slyšel jsem o Alexandrovi rudohlavém, ale ten je těžký k sehnání a já si můžu dovolit papouška do 1000 Kč, tak jako např. Alexandr malý, který stojí kolem 800 Kč i méně.
ano každý potřebuje prolet, ale horský je výborný letec a potřebuje více mista a zavřít jej do klece je jako zavřít chrta na dvorek. tak jsem to pouze uvedl . nic víc.
Až na to, že náš býva pravidelne púšťaný a garantujem vám, že ani vtáci, ktorých chovám vo volierách nemajú voliéru 5x4m ako on keď je pustený v kuchyni.
Dobrý den. Já jsem věděl a pochopil jak to myslíte a souhlaím s Vámi. Každopádně se domnívám, že je mnoho druhů papoušků, o kterých se mluví, že nejsou až tací letci a velmi často se doporučují oproti australanům do klecí. Když jim však člověk tu možnost dopřeje, je velmi překvapen. Například jsem nikdy netušil jak rychle a obratně může létat papoušek konžský, pyrura či aymara, když je puštěn ve velkém prostoru. Mě z toho vyplývá jediné, nerozlišoval bych druhy papoušků ana vhodné či nevhodné do klece nebo na menší či větší letce, ale spíše to vidím tak, že každý druh, který jde do role mazlíčka musí být velmi často pouštěn, aby nedocházelo k poruchám metabolismu apod.
Já netvrdil že papouška nepouštíte ani jsem nechtěl vyvolat žádnou hádku ohledně vhodnosti jen jsem chtěl poukázat na nutnost proletu a určitého prostoru.
Nebral som to,ani som sa nemienil hádať, iba som uviedol skutočnosť.
Horského som doporučil zadávateľovi preto, lebo spĺňa jeho požiadavky - lacný, nenáročný, neškrieka a veľmi dobre sa naučí rozprávať.
O lietaní som nepísal, pretože púšťanie z klietky by mala byť samozrejmosť.
Zdravím Vojto. Jak se daří? Na Přerově sem dlouho stál u Vaší přepravky s aymary šedoprsými, ale nějakou dobu jste se neukázal, tak jsem pádil dál :). Jinak poslední větou jste shrnul přesně to, co jsem chtěl říct. Pouštění je samozřejmost a pro mě není rozdíl mezi běžněji chovanými velkými papoušky v domácnostech a australskými letci. Dozajista všichni papoušci budou velmi dobří letci s potřebou létat.
Jinak k panu reagujícímu: Určitě jste žádnou hádku nevyvolal. Jak už jsem psal předtím, reagoval jsem pouze na vyzdvihování větší potřeby letu u australských papoušků, což je podle mého názoru pořád dokola omílaná pověra. Nedávno mě ulétnul pyrura červenobřichý v top kondici (jeden z těch o kterých se říká, že nemají velkou potřebu létat) byl to pro mě neuvěřitelný zážitek vidět ho létat volně a možná by v rychlosti předehnal i toho horáka.Samozřejmě píši jen svůj názor a vnucovat Vám ho nechci.
Zdravím ťa Mirek.
Ďakujem za opýtanie, ale chvalabohu ujde to.
Videl si i tie nobilisky? Podarilo sa mi odchovať 3 Ks. veľkosti XXL z toho jednu ručne, ale tá už robí radosť na Bruntálsku.
Sivoprsé som predal všetky a pruhované mauve 2 z 3.
Boli to mláďaá po tej samičke od teba.
Dobrý den,poradí mi někdo jakého papouška si pořídit,když jsem začátečník a chci se věnovat odchovu mláďat? Vybírám z řad dražších papoušků.....Prosím o radu na e-mail jana-krejcova@centrum.cz díky moc předem