Dobry den,vidim na diskusi ze se hodne probiraji papousci afriky:)chtel bych se zeptat jaci jsou p.konzsti mazlicci?povahove atd..?rad bych si v budoucnu poridil rucne dokrmene mlade jako mazlicka..!predem dekuji za odpovedi:)a jak se pohybuje cena rucne dokrmeneho?diky moc stewe
Dobrý den, několik desítek konžských jsem dokrmil, jako mazlíčci - chováním jsou fajň, jsou dost potom vlezlí a hodně kontakt vyhledávají, mluvením ovšem s žaky srovnatelní nejsou.
Dva velice krotké dokrmené jedince jsem jsem si nechal doma, nechal jsem je ve větší voliéře, pak jsem se jim tak moc nevěnoval - jen podrbání na hlavičce a nějaká ta dobrota z ruky, stali se z nich příjemní chovanci ve voliéře, nebáli, přilétali na zavolání, ale vystačili si sami. Později jsem k nim přidal zakoupenou samičku-ti mí se ukázali jako dva samci. Jednoho jsem přenechal dále do chovu a po tom "svým" mám již i odchov, nyní tento pár složený z mého krotkého samce a samice odchované pod rodiči sedí opět na třech vejcích.
Cena se nyní pohybuje u ssp. fantiensis kolem osmi tisíc, u ss. gulielmi a něco výše, ale dest by neměla (snad?) překročit.
Mám taky samečka papouška konžského,ručně dokrmeného,ochočeného,je to velký mazel,pořád vyžaduje drbání,vím,že to mluvka nebude jako žako,ale kdy začíná konžský mluvit?Ten můj má 8 měsíců.