kakariky chov
Uvedu pár příkladů. Stkal jsem se s pani co chovala doma dva druhy a chtěla od nich odchov. I když jsem ji upozornil, že kříží dva druhy byl jsem hrubě slovně napaden, že se ji to líbí a že je to její věc. druhá pani chovala dva odlišné druhy, nechtěla od nich odchov a bohužel ptáci se spářili a tak mě žádala o rady. Další příklad. Právě zde v inzerci, ale je to už hodně dlouho zde byli nabízeni kříženci jak k prodeji, tak v jiných inzerátech darem. Není to pěkný dar do chovu, takovýto kříženec? Samozřejmě pro lidi co chtějí doma mazlíčka, tak to respektuji. Dále jeden můj kamarád má ve svém chovu 3 páry kříženců a odchovává od nich vědomě. (co teď s mláďaty?). Kříženci jsou bohužel problémem a hrozbou mladých začínajících chovatelů, ale i zkušenějších.
Co doporučuji? Doporučuji se jich nějakým šetrným způsobem zbavit, ale neprodával bych je do chovu. Pak teprve pořídit jiné kusy. Nechat si poradit od někoho zkušenějšího a nebo pořídit nějakou odbornou knihu a podívat se jak přesně vypadá ta a ta mutace a jak vypadají kříženci.
samice ma 3 vajicka a jeste nezasedla jen vleze do budky a hned zase vyleze a uz neni tak robusni jak byla myslite ze bude jeste snaset?
samice ma tri vajicka a uz nesla 4 vajicko mysite ze je to konecna kdyz snesla prvni vajicko 1 brezna???