Aktuálně: 3 702 inzerátů210 138 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Suché krmení/žako

Lenka (neregistrovaný) 20.09.2013, 11:00:37 xxx.xxx.96.144
Dobrý den, chtěla bych poprosit zkušené chovatele o radu. Mám asi 4 měsíčního žaka, který už sám jí. Ze začátku jsem ho dokrmovala ještě ze stříkačky, pak se naučil směsku žrát sámz misky, naučil se i louskat oříšky, miluje ovoce, vaječinu s mrkví atd. Sám ale nechce žrát suché ani namočené zrní. Mám podezření, že zrníčka sice umí louskat, ale prostě se mu nechce a kaše je pro něj pohodlnější a víc mu chutná, protože je relativně sladká. Poradil by mi někdo, jak ho naučit i na zrní? Když už mu nic jiného nezbyde, tak pár zrníček rozlouská, ale křičí, že nedostal kaši nebo nějaké ovoce, nebo dělá nálety na krabici, ve které jsou ingredience na kaši a na mikrovlnku, ve které jsem mu kaši ohřívala, případně na mě, abych mu ji udělala. Poradil by mi prosím někdo? Moc děkuju!
anonymní (neregistrovaný) 20.09.2013, 15:08:17 xxx.xxx.62.209
njn, zas další blbě odstavený mládě. zkus senegalský klasy, mají to rádi a je to měkký, granule, plus furt mu nabízej to zrní. místo dokrmovací kaše do mističky mu udělek kaši z nadrcených granulí, nejdřív na jemno, přostopně přidávej na hrubosti.
Lenka (neregistrovaný) 20.09.2013, 16:38:18 xxx.xxx.247.146
Moc děkuju za odpověď. Krmila jsem podle rad prodejce, který tvrdil, že mu kaši dává už jen jednou denně a jinak žere sám... Klásky jsem mu dávala, ale akorát je rozcupuje, moc se mu do toho nechce. Tak teda zkusím tu kaši z granulí, snad se to pohne. Ještě jednou děkuju.
anonymní (neregistrovaný) 21.09.2013, 10:34:12 xxx.xxx.54.146
Dajte mu suche granule a o 2 dni zrno zoberie s radostou.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.