Dobrý den, chtěla bych poprosit zkušené chovatele o radu. Mám asi 4 měsíčního žaka, který už sám jí. Ze začátku jsem ho dokrmovala ještě ze stříkačky, pak se naučil směsku žrát sámz misky, naučil se i louskat oříšky, miluje ovoce, vaječinu s mrkví atd. Sám ale nechce žrát suché ani namočené zrní. Mám podezření, že zrníčka sice umí louskat, ale prostě se mu nechce a kaše je pro něj pohodlnější a víc mu chutná, protože je relativně sladká. Poradil by mi někdo, jak ho naučit i na zrní? Když už mu nic jiného nezbyde, tak pár zrníček rozlouská, ale křičí, že nedostal kaši nebo nějaké ovoce, nebo dělá nálety na krabici, ve které jsou ingredience na kaši a na mikrovlnku, ve které jsem mu kaši ohřívala, případně na mě, abych mu ji udělala. Poradil by mi prosím někdo? Moc děkuju!
njn, zas další blbě odstavený mládě. zkus senegalský klasy, mají to rádi a je to měkký, granule, plus furt mu nabízej to zrní. místo dokrmovací kaše do mističky mu udělek kaši z nadrcených granulí, nejdřív na jemno, přostopně přidávej na hrubosti.
Moc děkuju za odpověď. Krmila jsem podle rad prodejce, který tvrdil, že mu kaši dává už jen jednou denně a jinak žere sám... Klásky jsem mu dávala, ale akorát je rozcupuje, moc se mu do toho nechce. Tak teda zkusím tu kaši z granulí, snad se to pohne. Ještě jednou děkuju.