Aktuálně: 3 702 inzerátů210 138 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

samička téměř uklovala mládě

anonymní (neregistrovaný) 09.09.2013, 08:29:41 xxx.xxx.128.38
Dobrý den, prosím o radu - už asi 8 let chovám andulky a dnes se stalo to, co ještě nikdy dřív. Mladý roční pár, který má poprvé mláďata má 2 mladé - včera vyletěl z budky sameček, samička je v budce, ale zřejmě už také brzy vyletí. Dnes brzy ráno bylo vše v pořádku, před chvilkou jsem ale našla mladého samečka s krvavou hlavou - má vyklovnuté i oko. Jeho matka má krvavý zobák, takže to musela udělat ona. Mládě ještě žije, ale teď nevím co s ním - samozřejmě jsem jej izolovala, ale nevím, jakou použít desinfekci - je lepší alfadin nebo detol (nikdy jsem ještě neměla zraněnou andulku)? Samozřejmě izoluji od rodičů i druhé mládě. Chtěla jsem ale také vědět, jaké máte zkušenosti? Stalo se vám to už někdy? Bude lepší vajíčka, co jsou v budce vyhodit a páru vzít budku nebo myslíte, že je mám nechat mladé odchovat a sebrat těsně před výletem z budky? Děkuji za rady.
anonymní (neregistrovaný) 09.09.2013, 13:25:58 xxx.xxx.128.38
Tak už jsem se informovala na postup léčby u veterinářky , která se specializuje na ptáky, takže nezbývá, než doufat, že to malý anduláček přežije. Budu ale ráda, když mi napíše někdo s podobnou zkušeností nebo kdo tuší, jaké by mohly být příčiny podobného chování.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.