Aktuálně: 3 702 inzerátů210 138 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Pipajuce vajicka

Katka (neregistrovaný) 27.08.2013, 22:49:16 xxx.xxx.165.112
Pekny vecer. Nasim korelam pipaju vajicka. Je to normalne? Prve pipalo dva dni, uz bolo jemne vyklepkane z vnutra a na 23 den od znesenia sme ho vybrali vonku (rodicia sedia hned od prveho vajicka). Bolo uz hotove vyvinute, aj pokakane, ziadny zltok. Sa mi zdala ta blanka dost tuha, skrupinka bola taka pruzna. Rodicia ho hned prijali, dali sme im do budky aj skrupinku, vsetko je v pohode. Co ale s ostatnymi? Pipkaju od vcera dalsie 2, ale neliahnu sa. Ked si dam vajicko ku uchu, pocut take jemne tukanie, ale mlade sa neliahnu.Bude im tiez treba pomoct? Ak by sa im nepodarilo dostat vcas vonku, nemozu vo vajicku uhynut? Este mame 6 vajicok..... Pomahat im postupne, ak sa nic nebude diat, ci nechat?
anonymní (neregistrovaný) 27.08.2013, 23:22:31 xxx.xxx.183.202
to , ze pipaj vajicka pred lihnutim je normalni. Pokud se nemuzou vyklubat, tak mate zrejme malou vlhkost. Tu je potreba zvysit. Pokud se mlade nedostanou ven ve spravny cas, tak uhynou.
anonymní (neregistrovaný) 28.08.2013, 00:09:19 xxx.xxx.251.134
Nízká vlkost, je třeba jim pomoci.
anonymní (neregistrovaný) 28.08.2013, 15:03:48 xxx.xxx.37.188
Pokud mají mladé poprvé, tak bych neřekl, že je to vlhkostí. U většiny korel se to stává, že rodiče poprvé nekrmí a nějaká mláďata se nevylíhnou. Po rozbití vajec je vidět hotová mláďata. Asi jim rodiče nepomůžou. U mě to tak bylo. Při druhém hnízdění už se vylíhne vše. Pak už jen mít štěstí aby neměly syndrom pátého dne.......
anonymní (neregistrovaný) 28.08.2013, 15:26:30 xxx.xxx.70.146
Keď je pružná škrupina, tak vlhkosť je dostatočná. Vitálne mláďatá sa vyliahnu ! Papagáje mláďatám z vajíčka nepomáhajú !
Katka (neregistrovaný) 28.08.2013, 16:50:10 xxx.xxx.140.186
Dakujem za reakcie. Mlade maju teraz druhy krat. Dnes som otvorila druhe vajicko. Maly bol tiez ''hotovy-dorobeny'', ci ako to nazvat. Uz vcera vecer bola na vajicku aj taka drobna vypuklinka, ze sa tukal vonku. Ten prvy je v pohode, videla som ako mu davaju jest, toho dnesneho tiez prijali, zohrievaju ho. Pri prvej znaske ziadne vajicko nepipalo, tak som nevedela, ci je to pipanie bezna zalezitost, alebo ci je to poplach-echo od mladeho, ze ''pomoc, lebo sa tu zadusim''. V budke suchy vzduch nemali by mat, raz tyzdenne som im tam striekla rozprasovacom preventivne na vajicka, aj na piliny (samozrejme len po trosicku). Ked som stlacila prazdnu skrupinku do polovicnej hrubky, vobec nepraskla. Inak v mojom rozhodovani ci pomoct alebo nepomoct zavazilo aj to, ze pri prvej znaske sa im liahli mlade uz na 17-ty den od znasky (tiez sedeli od prveho vajicka), teraz som pomahala malym az na 23 den

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.