papoušek začal cca 14 dnů zpátky méně žrat..pak se to zlepšilo trošku, a skoro celý den prospal,v pondělí žral skoro normálně,v uterý bral piškot,jabko, mrkev,granulky....tak jsem si řekl že to bude už dobré,v ůterý ráno byl papoušek bohužel mrtvý..před měsícem měl 6 let...a měli jsme ho od jeho 4 měsíců takže asi 5.5 let....byl ručně dorkmený a ochočený,aktivní papoušek...nevíte někdo co to mohlo způsobit ???
podobnou zkušenost jsem měla nedávno s kralovačkou,když jsem jí po uhynu otevřela,tak měla střeva uplně ucpaná škrkavkami,dost mě to překvapilo,bo pipiny pravidelně odčervuji.Přitom žrala do poslední chvíle,po uhynu měla plné vole.
Dobrý deň.
K tomu odčervovaniu. Napr. Panacur 2,5% sa dávkuje podľa hmotnosti vtáka a nie ako tam píšu, že 1-2 kvapky na andulku.
Napr. korela - 0,4 ml a keďže kráľovský má hmotnosť približne 2,5x väčšiu ako korela, tak mu treba 1ml a zopakovať o 10dní.
Pri nízkych dávkach odčervovacieho prípravku vzniká u parazitov rezistencia.
Odčervovacie prípravky je potreba striedať..Panacur, chemisole, S76 a pod. ale najlepšie je začerveniu predchádzať podávaním prírodných protiparazitárnych prostriedkov, ako je cesnak,vetvičky z čiernej bazy na bidlá a okus, chili papričky a pod.