Aktuálně: 3 702 inzerátů210 138 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

senegalec štípe

anonymní (neregistrovaný) 31.07.2013, 20:29:15 xxx.xxx.239.82
Mám senegalce,stáří cca.6měsíců,je ručně dokrmený a je velký mazlík,ale poslední dobou,když ho mám na prstě,tak se snaží štípat do prstu,nejvíce do nechtu a to dost silně.Nikdy předtím to nedělal,celkově ho zajímají ruce a prsty víc než dřive.V kleci ma na okusovaní dost věcí-šišky,roličku od toaleťáku atd.Taky začal občas křičet,když lítá po bytě,to dříve taky nedělal.Napadlo mi,jestli už na něj nepřichází puberta,ale přijde mi to ještě brzy,na to,kolik mu je.Jinak je skvělej,ale někdy mu trošku hrabe :-)
Peťula (neregistrovaný) 01.08.2013, 13:51:55 xxx.xxx.38.103
ahoj, smiřte se s tím, že váš papoušek je hravé mládě, a ještě celkem dost měsíců bude. To znamená, že jeho projevy se budou často měnit, a bude vás neustále překvapovat změnami v chování k okolí i k vám samotným. Je proto velmi důležité, jak si ho teď vychováte a jak budete jeho pokusy o získávání pozornosti usměrňovat či nikoliv. Na to štípání není dobré papouška trestat, spíš naopak, zabavit ho ve chvílích, kdy to zkouší, něčím jiným, dobrotkou, hračkou, aby na to prostě zapomněl a nepřišel tomu vůbec na chuť.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.