Asi ano, mám nyní 4 letého ručně dokrmeného papouška konžského - můj odchov, po kterém jsem měl na přelomu 2012/13 mladé. Do jeho dvou let jsem jej mohl vyndávat z voliéry a hrát si s ním, později po spárování jsem si jej už tak nevšímal a nyní je takový ideální polkrotký - nebojí se, ale na ruku už nejde.
co pro papouška nebude úplně dobré? že nebude žít v páru a odchovávat mláďata? ježkovy voči! viděla jste někdy hnízdit papoušky? jak to "prožívají"? jak pečujou o vejce, jak samec hlídá budku, jak se pak starají o mláďata a když ta pak vyletí z budky, jak jim ukazují, jak se pohybovat po voliéře, jak je povzbuzují, jak si s nimi hrají... teprve, když mi začaly nobilisky odchovávat, došlo mi, že teprve pak se jejich život stal "úplným".
papoušek není myš, pokud nevytvoří se svým protějškem harmonický pár, tak nezahnízdí.
Zdravím,mám ručně dokrmenou samici korely,momentálně krmí se samcem tři mládata.Sám jsem si dokrmil samici nobilisky,letos se chystají na druhou snůšku,první byla čistá.Samici jsem měl jako mazla asi čtyři roky.Není už krotká,ale velmi drzá.Se samcem tvoří velmi harmonický pár.Jsem si skoro jistý,že každému papouškovi je lépe v páru.
Dobrý den,odpověd paní Neradové zcela postrádá logiku a je to asi jen výstřel do tmy.Doporučil bych vám madam si o chovu papoušků něco nastudovat,alespon tu pak nemusíte být za troubu.S pozdravem Kája
Iba papagáj v páre má plnohodnotný život. Človek mu partnera nikdy nenahradí !
Je úplne bežné, že ručne odchovaní papagáji úplne normálne odchovávajú mláďatá až na bidlo a dokonca i tí, ktorí niekoľko rokov "šaškovali" u ľudí, ale naopak zasa niektorí odchovaní pod rodičmi, nemusia sa o mladé starať, je to proste nevyspytateľné !