Dobrý den, včera jsem koupil od chovatele korelu, která už je krásně opeřená ale chovatel mi tvrdil, že tak před 4 dny vyletěla z hnízda teprv a po jedný noci mám takový dojem, že mi vubec nechce jíst. Je pravda, že jsem jí dal do klece hodně jídla že ani nepoznám jestli si něco už uzobla. Mohl bych mít dotaz jak to funguju když korela je 4 dny po opuštění hnízda jestli se už dokrmí sama nebo stále musim dokrmovat já? a popřípadě jak takovou korelu dokrmovat nemám stím vůbec zkušenosti. děkuji za odpověd.
Papouška vylétlého z hnízda už nedokrmíte, pokud tedy není nemocný. Pták který není zvyklý na dokrmování si umělou kaši nevezme. Každý pospíchá aby už měl papouška doma, tak má potom podobné problémy. Je lépe si brát papouška až když sám přijímá potravu. Někdy to ovšem není vina kupujícícho, ale prodávajícího, který se snaží mít mládě co nejdříve z domu a tak prodá neodstavené mládě, s tím on se už krmí sám.
Ke krmení podávejte namočené (24 hod) propláchnuté zrní. Každé mládě spíš přijme měkkou potravu než tvrdé zrní. Podávejte vaječnou míchanici (nechte v misce tak dvě hodiny a pak odebrat) nesmí se zapařit. Podávejte nastrouhaou mrkev, kousek jablka, klasy trávy, senegaské proso. Dětské piškoty buď celé nebo rozdrobené v misce.
Na podávání krmení vás měl chovatel upozornit. Divný chovatel.
Aj napriek tomu, čo vám radí Orina, skúste vtáčika aspoň trocha nakŕmiť, pretože u mladých nesamostatných papagájov to funguje asi tak, že nakŕmený vták žerie, hladný nie !
Je s podivem, že vyhládlý mladý jedinec o překladanou potravu nejeví zájem ale naktrmený je bude zkoumat. Pokud tedy bude trochu zrní přijímat, stačí namočené 12 hod a proplachované zrní, případně jej můžete ještě na 5 - 10 min povařit, propláchnout, ochladit a podávat.
Mi jednou přestali rodiče krmit po vylétnutí tři mladé senegalce, byl to opravdu boj a prokousané prsty, ale po necelých třech týdnech už pak byli samostatní.