Prosím vás má někdo zkušenosti se sušením domácí vajíčné míchanice ? Jestli se tu někdo najde tak mi prosím vás napište jak to děláte. Já bych to asi udělal tak, že by sem udělal normální vaječnou míchanici (natvdro uvařené a nastrouhané vajíčko + nastrouhaná mrkev + pár piškotů + strouhanka a kopřivy nebo pampelišky. Pak bych to rozložil na papír a dal na slunko nebo do stínu a počkal bych až se to usuší. Pak bych to uskladňoval v papírové krabici a postupně zkrmoval. Co vy na to říkáte nebo to děláte jinak ?
Pro 140.80 sušená vajíčka se dají koupit ale ....
Myslím, že je to blbost ji sušit, tak si ji kupte již usušenou. Já ji dávám, pokud pospíchám, ale čerstvá je lepší.
Víte co udělají vajíčka na sluníčku? Žluknou. Ta nastrouhaná mrkev uschne, jen snad vydrží ten suchý piškot. Nevymejšlajte kraviny. Po tom vám ptáci jedině chcípnou. Ani kopřivy se nesuší na slunci, ale ve stínu. Takže ve finále to děláte úplně blbě. Vaječná míchanice se podává kvůli bílkovinám právě proto čerstvá a hlavně v tom horku nechat tak půl hodiny, hodinu a hned odebrat, právě kvůli žluknutí-zkažení.
Zdraví, když chcete domácí sušenou míchanici tak jí připravte obvykle jak jste zvyklí a dejte jí usušit do horko vzdušné trouby (pokud máte) a tím nic nezkazíte. Dělám to již několik let a nikdy se ptákům nic nestalo.