Aktuálně: 3 704 inzerátů210 173 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Kousající aratinga jendaj

anonymní (neregistrovaný) 02.06.2013, 08:31:23 xxx.xxx.75.88
Máme doma dokrmenou 5.měsíční Aratingu jendaj(u nás 2měsíce), pojmenovali jsme ji Lora. Ze začátku jsme měli zní radost(myslíme si že to holčička, aji chovatel podtvrdil) hned první den chtěla jít ven z klece za námi, tak jsme si ji hned zamilovali celá rodina. Zvykla si parádně na všechny muže z naší rodiny, na ty je jak magnet nejspíš je to tím že jí dokrmoval pán. A z nás žen má ráda nejvíc mamku a je hodně klidná u babičky, u mě jak kdy. Od té doby každej ji obskakuje, pouštíme ji denně ven a naučili jsme ji kadit na určené místo. Ale trápí nás, že od začátku používala zobáček pouze k přitáhnutí se někam(bidlo, ruka), ale teď už nás aji štípe a jak pořádně! Nevíme co stím, když jí ukážu prstem že nesmí tak to nepomůže a nejradši by mi do něj kousla, když ji chytnu zobáček a naznačím prstem že to nesmí tak z to také nechápe a dělá to dál. Když člověka kousne a on jasně naznačí že se mu to nelíbí a odnese ji někam jinam na bidlo tak znovu přiletí a zase kouše...přijde mi jako by jí to dělalo radost. Už opravdu nevíme co stím, beru v úvahu, že je to hravé mládě, ale i malé děti se učí co je přijatelné a co ne. Ze začátku mě mamka osočovala, ať ji nechám že si jenom hraje a že je to hloupý ptáček že mě nechápe. Ale už mi přijde, že už ji to taky trápí. Budu ráda za každou radu, předem mockrát děkuji
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 03.06.2013, 13:24:30 xxx.xxx.178.178
Kousnutí = zavřít do klece...pokaždé co to udělá...pokud budete důslední, tak po nějakém čase kousat nebude.
anonymní (neregistrovaný) 03.06.2013, 14:53:44 xxx.xxx.152.34
hloupost zavírejte papouška za trest do klece a nebude do ní chtít sám vlézt ,klec je jeho dům ne vězení
anonymní (neregistrovaný) 03.06.2013, 15:06:16 xxx.xxx.75.88
Děkuji za odpověď. Párkrát, když už to bylo neúnosné tak jsme ji zavřeli, ale spíše jak jsem popisovala jsme ji naznačili že nesmí a bez výsledku. Tak zkusím to s tou klecí, jinak mě napadlo včera jestli se třeba nenudí a tak jsem včera šla pro větve. A chci ji udělat na hraní strom, zasádruju do květináču větve a bude. Stejně jsem ji chtěla něco takového udělat, ale furt jsem si nenašla čas, tak si jej ted udělám.
anonymní (neregistrovaný) 09.06.2013, 19:04:07 xxx.xxx.11.157
Papousek potrebuje samozrejme dostatek podnetu, ne jen stale sedet s clovekem u stolu, televize ci pocitace a nudit se. Potrebuje se projevovat, okusovat, hrat si, zabavit se... Navic je problem take v tom, ze vychovu provadi cela rodina a to kazdy naprosto jinak, bez rozmyslu a domluvy ;) to je pak tezko radit, jak papouska odnaucit to ci ono. Je treba, aby ses doma dohodla s rodici na pravidlech. Zavira do klece plne schvaluju. Pokud se to provadi spravne a vecne, tak to funguje. Papousek musi pochopit, za co to je, ne ze je jeho klec trestem. Ze je trestem nebyt s vami za to, co provadi.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.