Aktuálně: 3 704 inzerátů210 174 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Andulka-zadrž.trusu+hnízdění

Michaela K. (neregistrovaný) 26.05.2013, 13:06:04 xxx.xxx.98.120
Dobrý den, máme dvouletou samostatně chovanou a ochočenou samičku andulku. Na andulku očividně "přišlo jaro", bohužel za svého partnera považuje mě, takže je neustálé zvedání ocásku a pronásledování mě na denním pořádku. Abychom ji zbytečně nedráždili, tak jsem se rozhodli, že ji budeme nechávat více v kleci s tím, že to snad dříve odezní. Bohužel andulka v kleci zadržuje trus (záměna klece s budkou a udržování pořádku před hnízděním "v budce"?), takže z ní poté ihned po puštění vyjde neskutečná hromada trusu. Když je pak už venku, tak je trus přes den normální. Když je přes noc v kleci, opět zadržuje. Vůbec nevíme, jak tuto situaci řešit. Abychom předešli kladení vajec a zbytečnému dráždění (andulka je opravdu jako stíhačka, toká kdy může, řve když odejdu, dělá nálety, je to opravdu za hranicí normálnosti i snesitelnosti, zažíváme to poprvé), tak ji chceme méně pouštět a nechat v klidu v kleci. Bohužel se ale nevyprázdní, takže mám strach ji tam nechávat, aby si ještě tou "zácpou" neublížila. Nevíme jak tuto situaci vyřešit, děkuji za rady.
anonymní (neregistrovaný) 27.05.2013, 23:09:40 xxx.xxx.8.1
Bez samečka téměř neřešitelne, mne například samotář sameček pořád vyvrhoval potravu- tak jsem jej dal do voliery. Tak ji dejte toho samečka- at neni tak neštasrná
Michaela K. (neregistrovaný) 27.05.2013, 23:46:48 xxx.xxx.98.120
Vypiplala jsem si jí od ptáčete, takže se asi taková vazba na člověka dala čekat. Sice jsme to zadržování trusu už vyřešili, ale chtěla jsem jí pořídit kamaráda už dříve. Tohle je myslím již dostatečný důvod neváhat. A nešťastná určitě není, má spoustu lásky, pozornosti a volnosti :-) Ale ptačí kamarád ji ve chvílích, kdy s ní nejsme, určitě udělá radost.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.