Hezký den. Nezkoušel jste někdy někdo podložit mládě Papouška Kouřového pod Nádherné?? Věc se má tak. Kouřáci mají 4 mláďa a mezi nimi je velký velikostní rozdíl. 1 ks. je tak 5x menší,než ostatní. Samice ho zatím pořád krmí,ale bojím se,že za čas ho starší a silnější nepustí ke žrádlu a budu ho muset přikrmovat. Zatím co u nádherných se tak nezadařilo a mám tam jen 1 mládě a to je velikostně k tomu nejmenšímu kouřákovi. Mám šanci na to ,že ho nádherná přijme,když jí ho tam přidám ??? Dík za případnou zkušenost. Biker70
Zdravím Myslím, že by to mělo fungovat, ale každá samice je jiná. Já měl podobný problém u mnichů, ale neměl jsem ho kam podložit a řešil jsem to tak, že jsem ho přikrmoval ráno a večer. Později zesílil a prosazoval se při krmení dostatečně sám. Při kontrole bylo vidět na volátku jak je nabaštěný.
Dopoledne jsem to risknul a dal jsem ho tam. Po cca 3 hodinách jsem kontroloval co se děje. Samice normálně seděla na obou. Tak to snad klapne. Další kontrolu provedu zítra. Přikrmováním jsem to už taky jednou řešil-povedlo se,ale myslím,že je lepší,když si ho vychová samice. Teď se to nabídlo,když má jen jedno vlastní ve stejném věku. Biker70
Dneska jsem kroužkoval starší vlastní mládě a musel jsem samici nadzvednout rukou,abych se k nim vůbec dostal....ještě ,že je mám klidné a zvyklé,že k nim chodím :-) Biker70