Aktuálně: 3 464 inzerátů217 207 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Pochlub se svojí klecí

Tomáš (neregistrovaný) 10.05.2013, 09:40:24 xxx.xxx.178.178
Ahoj, pořídil jsem mému kamarádovi velkou klec. Rád bych zde nabral nějakou inspiraci, jak mu tam rozmístit krmítka, hračky, prolejzačky a vše možné. Foto své klece zašlu, až bude hotová a připravená pro nájemníka. Nyní je ještě v přípravě. Vím, že podobná diskuze už zde byla, ale zajímají mě klece v bytě a né voliéry na zahradě. Děkuji za Vaše fotky, hodně mi pomohou...:)
anonymní (neregistrovaný) 10.05.2013, 16:45:12 xxx.xxx.18.1
:-)) když se tu už někdo bude chlubit, tak by bylo dobré napsat pro jakého papouška klec bude. Určitě je jiná velikost pro mazlíčka aru nebo pro mazlíčka andulku.
anonymní (neregistrovaný) 10.05.2013, 21:53:04 xxx.xxx.11.12
Budem v nejblizsi dobe zarizovat novou klec pro Alexandry tak urcite pak foto dodam.Jinak jsem take moc zvedava na fotky ostatnich :o)
anonymní (neregistrovaný) 13.05.2013, 07:10:25 xxx.xxx.178.178
O víkendu vše doděláno a nová klec už má i nájemníka. Bohužel žako je povaha která nemá ráda jakékoliv změny, takže se krčí zatím nahoře v rohu a ničemu nevěří, doufám, že se to do týdne změní...
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 13.05.2013, 17:30:24 xxx.xxx.88.129
Mozem sa opytat, kde ma ta klietka dvere? Jak pozeram, tak pozeram, no nikde ich nevidim :-)))
Tomáš (neregistrovaný) 14.05.2013, 07:13:44 xxx.xxx.178.178
Jsou tam troje, ale jsou špatně vidět. Na přední straně uprostřed...jedny jsou dole, druhé uprostřed a tam jak Bobo sedí, tak je otvírací "terasa". Dvířka jsou v linii s dřevěným žebříkem, který je dobře vidět...
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2013, 13:06:40 xxx.xxx.62.209
teda nedá mi to, jestli je tohle velká klec, v čem bydlel před tím?
Tomáš (neregistrovaný) 14.05.2013, 14:58:14 xxx.xxx.178.178
Cca o polovinu menší. Úplně se tam ztrácí teď. Zatím je tam 4. den a nehnula se z místa. Jen po kleci došplhat ke krmítku na jídlo a pití a hurá zpátky nahoru do rohu. Bidýlek, hraček a všeho se bojí, takže pokud nenastane zlepšení do nějaké doby, půjde zpátky do menší. Vůbec nevadí menší klece pokud je přes den puštený. U nás má "vycházky" 3 hodiny denně a vždy okolo 8 večer jde sama do klece povídat a pak spát (to platilo, než se přestěhovala) teď se jí do klece nechce.
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2013, 15:21:55 xxx.xxx.26.66
Mě se zdá, že to tam je přeplácené a je to jak u komediantů ( můj názor )
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2013, 15:48:22 xxx.xxx.178.178
Mě ne...žako potřebuje hodně hraček a ty tam má všeho všudy už nyní 2, protože zvoneček musel z klece...
cone (neregistrovaný) 14.05.2013, 20:00:07 xxx.xxx.156.5
Během nějaké doby zlepšení nastane určitě, za velmi důležité považuji že si sleze ke krmení a pití. Žakové jsou asi nevíce konzervatívní papoušci. Ty hračky jsou nové nebo je již měl v menší kleci? Pokud jsou nové, má strach z hraček, někdy žakové reagují velmi podivně i na změnu přírodních bidel. Je váš jedinec krotký, ručně dokrmený? Jak je starý? Ale luxus vetší klece mu zachovejte, nedovedu si představit držení žaka v něčem menším - i kdyby jste jej pouštěl ven.
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2013, 20:15:33 xxx.xxx.14.249
My jsme teď taky měnili klec, měla jsem z toho obavu, ale dopadlo to celkem dobře, akorát žaka pouštím bohužel až večer, než dostane další zrní a má hlad.. Na ruku sice nastoupil, ale ke kleci už jsem ho nedonesla :-) Snad se to zlepší, jeho smůla předtím chodil ven 3x denně. Chtěla jsem se Tomáše zeptat na zn. klec. Jinak na strom si zvykl asi za 3 týdny. Včera jsem mu měnila bidlo na houpačce, staré okousal a nové se mu vůbec nelíbilo, krčil se na dně klece. No, je to s nima něco.
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2013, 22:22:18 xxx.xxx.54.42
Ano zako je ručně dokrmeny, zcela krotký a je mu rok a dva mesice. Přesně jak říkáš cone, má nové přírodní bidylka a zatím na ne nestoupla, boji se jich. Některé hracky už měla ve staré kleci a nových se boji méně než bidylek, protože ty zkoumá alespoň zobakem a pokrok je tam znát, ale pokud má jít na nové bidlo, má skoro až panickou hrůzu a netuším z čeho. Nikdy se ji nic špatného nestalo co by mohlo mít jakékoliv spojení s bidylkem. Veškerý čas je zalezla v rohu jak je vidět na fotce nebo sedí na krmitku se zrnim a nehne se prakticky z místa. Občas proleze klec po "pletivo" a pak za rychle na misku. Také jsem ji dnes pustil po 4 dnech, bylo mi ji už líto, ale je to tak jak říkáte, na ruce a rameni je neustále, než se začnu přibližovat ke kleci. Do klece ji dávám, že ji chytnu opatrně za křídla a dám ji tam, protože se obávám že minimálně dva dny by tam nesla než by byla úplně vyhladovela a to není možné protože jsme v práci přes den. Snažil jsem se aby se ji klec co nejvíc líbila a zatím nic moc.:-( Píšu na mobilu, omluvte možný překlepy atd.:-)
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2013, 22:25:45 xxx.xxx.54.42
Omlouvám se, ale značku klece neznám. . .
anonymní (neregistrovaný) 15.05.2013, 09:52:56 xxx.xxx.14.249
Tomáš - JO, ta bidla - já měním radši vždy jen jedno :-) Dneska už na houpačce řádí :-), zkusila jsem ořezat kůru (č. bez), tak to pomohlo, vypadá teď podobně jako to staré. A co větvičky na okus nepomohly by, že by se více pohybovala?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.