Ahoj,
pořídil jsem mému kamarádovi velkou klec. Rád bych zde nabral nějakou inspiraci, jak mu tam rozmístit krmítka, hračky, prolejzačky a vše možné. Foto své klece zašlu, až bude hotová a připravená pro nájemníka. Nyní je ještě v přípravě. Vím, že podobná diskuze už zde byla, ale zajímají mě klece v bytě a né voliéry na zahradě.
Děkuji za Vaše fotky, hodně mi pomohou...:)
:-)) když se tu už někdo bude chlubit, tak by bylo dobré napsat pro jakého papouška klec bude. Určitě je jiná velikost pro mazlíčka aru nebo pro mazlíčka andulku.
O víkendu vše doděláno a nová klec už má i nájemníka. Bohužel žako je povaha která nemá ráda jakékoliv změny, takže se krčí zatím nahoře v rohu a ničemu nevěří, doufám, že se to do týdne změní...
Jsou tam troje, ale jsou špatně vidět. Na přední straně uprostřed...jedny jsou dole, druhé uprostřed a tam jak Bobo sedí, tak je otvírací "terasa". Dvířka jsou v linii s dřevěným žebříkem, který je dobře vidět...
Cca o polovinu menší. Úplně se tam ztrácí teď. Zatím je tam 4. den a nehnula se z místa. Jen po kleci došplhat ke krmítku na jídlo a pití a hurá zpátky nahoru do rohu. Bidýlek, hraček a všeho se bojí, takže pokud nenastane zlepšení do nějaké doby, půjde zpátky do menší. Vůbec nevadí menší klece pokud je přes den puštený. U nás má "vycházky" 3 hodiny denně a vždy okolo 8 večer jde sama do klece povídat a pak spát (to platilo, než se přestěhovala) teď se jí do klece nechce.
Během nějaké doby zlepšení nastane určitě, za velmi důležité považuji že si sleze ke krmení a pití. Žakové jsou asi nevíce konzervatívní papoušci. Ty hračky jsou nové nebo je již měl v menší kleci? Pokud jsou nové, má strach z hraček, někdy žakové reagují velmi podivně i na změnu přírodních bidel. Je váš jedinec krotký, ručně dokrmený? Jak je starý? Ale luxus vetší klece mu zachovejte, nedovedu si představit držení žaka v něčem menším - i kdyby jste jej pouštěl ven.
My jsme teď taky měnili klec, měla jsem z toho obavu, ale dopadlo to celkem dobře, akorát žaka pouštím bohužel až večer, než dostane další zrní a má hlad.. Na ruku sice nastoupil, ale ke kleci už jsem ho nedonesla :-)
Snad se to zlepší, jeho smůla předtím chodil ven 3x denně.
Chtěla jsem se Tomáše zeptat na zn. klec.
Jinak na strom si zvykl asi za 3 týdny. Včera jsem mu měnila bidlo na houpačce, staré okousal a nové se mu vůbec nelíbilo, krčil se na dně klece. No, je to s nima něco.
Ano zako je ručně dokrmeny, zcela krotký a je mu rok a dva mesice. Přesně jak říkáš cone, má nové přírodní bidylka a zatím na ne nestoupla, boji se jich. Některé hracky už měla ve staré kleci a nových se boji méně než bidylek, protože ty zkoumá alespoň zobakem a pokrok je tam znát, ale pokud má jít na nové bidlo, má skoro až panickou hrůzu a netuším z čeho. Nikdy se ji nic špatného nestalo co by mohlo mít jakékoliv spojení s bidylkem. Veškerý čas je zalezla v rohu jak je vidět na fotce nebo sedí na krmitku se zrnim a nehne se prakticky z místa. Občas proleze klec po "pletivo" a pak za rychle na misku. Také jsem ji dnes pustil po 4 dnech, bylo mi ji už líto, ale je to tak jak říkáte, na ruce a rameni je neustále, než se začnu přibližovat ke kleci. Do klece ji dávám, že ji chytnu opatrně za křídla a dám ji tam, protože se obávám že minimálně dva dny by tam nesla než by byla úplně vyhladovela a to není možné protože jsme v práci přes den. Snažil jsem se aby se ji klec co nejvíc líbila a zatím nic moc.:-( Píšu na mobilu, omluvte možný překlepy atd.:-)
Tomáš - JO, ta bidla - já měním radši vždy jen jedno
:-)
Dneska už na houpačce řádí :-), zkusila jsem ořezat kůru (č. bez), tak to pomohlo, vypadá teď podobně jako to staré.
A co větvičky na okus nepomohly by, že by se více pohybovala?