Dobry den. Mame parik korely. Uz siedmy den sexuju, tak 3-4x za den. Samicka ma cca 2,5 roka a samec iba 1,5 roka. Ide o to, ze samec travi cely den v budke. Vonku vyjde iba ked samicka zacne piskat, ze sa chce parit. Potom sa trosku ocisti, trosku malo napapa a sups ho nazad do budky. Ked sem-tam sa dostane do budky samicka, hned tam vlezie aj on a ona po chvilke vyjde von. Neviem, ci ju vyzenie, ale ona sa tam zdrziava max 1-2 minutky a uz je von. Vyzera to tak, ze on tam na sene sedi, ale vajicka este ziadne nie su.... Nemame ho prestahovat na par dni di druhej klietky, nech si ona urobi hniezdecko a znesie vajicka? Alebo by sme tym vsetko pokazili? Su v klietke s jednou budkou. Ked ich otvorim, nepreletia sa ako inokedy, max vyjdu na klietku. A samec bol super mily, az kym nezacalo parenie. Teraz ked priblizime ruku ku klietke, utoci a syci na nas.....Co s nim? Prosim poradte niekto. Dakujem Katka
Este by som dodala, ze budku maju nalezato, takze je v nej dost vela miesta. Uz sme rozmyslali aj nad tym, otocit ju na stojaka. Ale nie je to uz neskoro? A tiez sa bojime, ci v budke na stojaka by sa neusalasil samec a zamedzil by uplne samicke pristup dnu. A kedy sa prestanu parit? Az ked znesie prve vajicko, alebo este pred prvym vajickom? Z roznych zdrojov mam aj rozne info, ze vajicka zacinaju znasat 7-10 dni, alebo po 14 dnoch. To sa mysli od prveho parenia, alebo od posledneho? Mame 2 pary korely (sexuje iba 1 par) a 1 par amazonanov oranzovokridlych-tych mame iba velmi kratko. 3 mesiace aj nieco. Maju 5-6 rokov. Mlade este nemali. Ale ked korely sexuju, amazonan samec ich vzdy podrobne sleduje....
Samečka nechejte ať si sedí v budce, jen tu budku bych dal asi na stojáka, nevadí a pozdě na to není, není dobře když je tam moc prostoru. Samička začne chodit do budky až těsně před snůškou a hnízdo si nedělá, pouze to podsypte trochou pilin.U mě sedí celý den na vajíčkách samec a samice až v noci.A s tím snesení prvního vejce je od prvního páření.
Dakujem za rady. Dnes uz je to 13-ty den a vajicko nikde....Dnes rano sa zase parili. Je mozne, ze ani ziadne nebude? Niekde som citala, ze je to trosku problematickejsie, ked sa paria ine druhy. Ja mam samceka klasika sedy so zltou hlavou-Pipinka(pri kupovani mu bolo 10 tyzdnov, takze vzhlad sedel na samicku, preto ma take meno), no a samicka je albino-Saska-nasa mala ''drakulka'' s cervenymi ocami.Tu budku im teda este dnes otocim na stojaka. Aj samicka uz chodi na trochu dlhsie do budky. Pride mi to, ze si tam chodi ako keby oddychnut. Sedi pri otvore, oci zatvorene....Ak by nam-teda im to vyslo, aka by to mohla byt mutacia???
Tak dnes to je uz 15 den parenia a furt nic. Budka je otocena na stojaka, ale bez zmeny. Vajicko nikde. Nacpu sa do nej stejne obaja, aj ked je tam teraz malo miesta. Samcek sa do nej chodi hrat-prehrabuje piliny a ona robi to iste. Predtym v nej mali seno a robili s nim to iste. Ja im vobec nerozumiem
Samicka uz vraj mala mlade s albinom samcom, ale on umrel. Pravdepodobne na zlyhanie srdiecka. Myslela som, ze im tu budku zrusim, ale este pockam. Veterinar mi na to povedal, ze to nemusi byt presne neviem kolko dni. Vraj je to ako aj u zien-tiez sa moze termin porodu oneskorit o par dni. Tak nech si len nasi drobcekovia uzivaju