Dobrý den,
mám doma andulku vlnkovanou 2 roky je to samička a bohužel je chodec. Sháním pro ni partnera taky chodce,protože se bojím, že kdybych jí pořídila normálního partnera tak by si mohla ublížit když on někam odletí a ona bude chtít za ním.Vím, že by se tento chov neměl rozšiřovat,ale začala mi snášet vajíčka snesla 2 před 2 týdny a to bylo vše začala mi okusovat zed a přitom vápník i sepiovou kost má v kleci,ale ani se toho nedotkne,už týden vyvrhuje z volete je vyčerpaná bud spí nebo vyvrhuje,začala mít divný trus je hustý ale okolo je voda nebo spíš hlen a je o hodně větší než byl před snášením,nevím už co sní a doporučili mi abych jí pořídila partnera,že se to tím zlepší mohli byste mi prosím pomoct?
Chovám andulky,
a jednou se mi přihodilo:
Jedna paní z vesnice mi přinesla andulku chytla jí po dešti na zahradě, po nějaké době se s jedním samečkem dala dohromady a odchovali spolu pět mladých. Když vyrostly vezl jsem je prodat na burzy a nikdo je nechtěl protože to byli skokani(chodci) a do měsíce mi pochcípaly všechny mladé andulky. A proto jsem pustil samici s skokančím genem. Být na vašem místě, bych zajel za veterinářem a můžete jí koupit kamaráda (dejte inzerát, že koupíte skokana), a jednu velkou radu, jestli chcete aby se andulka pohybovala po bytě tak na strop rozvěšte provázky :). Ale hlavně ať spolu nemají mladé. Za prvé skokan nemá hodnotu ani dvaceti korun a nikdo ho nechce. Jenom jí a kaká a je s ním spoustu práce.