ahojte,viem ze o vybere papagaja je tu uz vela tem ale ani jedna, ktora by odpovedala na moju otazku. nezaujima ma cena, hlucnost ani kolko skody ktory dokaze narobit. pre mna je dôlezite jedno kriterium..ktory papagaj si nevyberie z rodiny len jedneho clena. u ma je velmi potrebne, aby bol zvyknuty na mna rovnako ako na ostatnych clenov rodiny.. existuje taky druh?? len nie andulku a korelu. nieco "inteligentnejsie" tym nechcem urazit majitelov tychto papouchov. za kazdu radu dakujem
Jednoznačne by som Vám doporučil Aru červenoramennú. Ručne dokŕmené mláďatá sú prítulné, hravé a spĺňajú Vaše kritérium o inteligencii, patria medzi najinteligentnejšie papagáje.
ahojte,viem ze o vybere papagaja je tu uz vela tem ale ani jedna, ktora by odpovedala na moju otazku. nezaujima ma cena, hlucnost ani kolko skody ktory dokaze narobit.
No s hlučnosťou je to individuálne, určite si dokáže zakričať, ale keď je sám, tak by to nemuselo byť tak hrozné, ale tichý papagáj je buď vypchatý, alebo chorý !
s tou hlucnostou som to myslel tak, ze niektore su fakt hlucne. pocut taku dospelu aru (tym som myslel klasicku velku) alebo kakaduho, tak to je na ohluchnutie, viem, ze aj korela aj alexander ma svoj hlas, to som choval, to mi nevadi... a uz som pozeral vselijake stranky, a tato ara sa mi pozdava, len som nenasiel este niekoho, kto by predaval terajsie rucne dokrmene ... ani by nevadilo, keby som aj ja este musel tak 1x denne dokrmovat..